Skip Navigation Linksבית ספר לרוקחות > עברית > אודות בית הספר
בית הספר לרוקחות

בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית, מהמובילים בתחומו בעולם בהכשרת רוקחים ובמחקר בסיסי במדעי התרופה, הוקם בשנת 1953.

בית הספר מכשיר את בוגריו לעסוק במקצוע הרוקחות, מקנה להם בסיס מדעי ומקצועי, ומציע לימודים גבוהים בפרמקולוגיה, כימיה תרופתית ומדעי הרוקחות (M.Sc. ו- Ph.D.), וכן לימודים לתואר דוקטור ברוקחות קלינית (Pharm.D.).

בוגרי בית הספר משתלבים ברוקחות קהילתית (בתי מרקחת קהילתיים, פרטיים ומוסדיים), ברוקחות קלינית (בתי חולים וקופות החולים), בתעשיית התרופות, בתעשיות הביולוגיות, הכימיות והביוטכנולוגיות, במינהל רוקחי ובמוסדות מדע ומחקר בארץ ובחו"ל.

בבית הספר מתנהל מחקר מדעי רחב היקף בתחומי מדעי התרופה ומדעי החיים, עשרות מאמרים מתפרסמים מדי שנה בעיתונות המובילה בעולם המדע.

בית הספר לרוקחות הוא חלק מהפקולטה לרפואה, נמצא בקמפוס עין כרם של האוניברסיטה העברית ופועל בשיתוף פעולה הדוק עם רופאים וחוקרים מביה"ח הדסה.

בבית הספר לרוקחות מתקיימת הוראה בחמש תוכניות לימודים שונות:

המכון למדעי התרופה

בית הספר לרוקחות, מתוך הכרת חשיבותו ומרכזיותו לתחומי המחקר והפיתוח התרופתי בישראל, ועל מנת להיערך מדעית ותשתיתית לאתגרים העתידיים של התעשייה הביופאמרצווטית בישראל, יסד לאחרונה את המכון למדעי התרופה בביה"ס לרוקחות. המכון מאגד כ-30 חוקרים מכל קשת המחקר הקשורה לפיתוח תרופות:
  • כימיה תרופתית – סינתזה ובידוד של חומרים חדשים בעלי פעילות ביולוגית; תכנון ממוחשב של תרופות חדשות וניתוח מנגנוני פעילות ביולוגית של חומרים.
  • מדעי הרוקחות – פיתוח גישות חדשות למתן וביות תרופות (Drug Delivery), מחקר פרמקוקינטי ופרמקודינמי קליני ופרה-קליני, תרפיה גנטית, פיתוח חדשני של תרופות וכן מחקר ברוקחות קלינית.
  • פרמקולוגיה – חקירת מנגנוני פעילות של תרופות, חקר תהליכי הזדקנות, מנגנוני אלרגיה ומחלות כגון סרטן, אלצהיימר, ניוון עצבי, נזק מוחי, סוכרת והתמכרויות לסמים ואלכוהול ופיתוח תרופות חדשות לפתולוגיות אלה.
המכון למדעי התרופה הינו מקבץ ייחודי של מדענים בעלי הישגים ושם בין-לאומיים במחקר ופיתוח תרופות. לצד הפעילות המחקרית המתקיימת במעבדות החוקרים השונים בבית הספר, המכון מעודד מחקר בינתחומי לפיתוח תרופות, החל מחיזוי ותכנון תרופתי, דרך סינתזה כימית, בחינה פרמקולוגית וטוקסיקולוגית של התרופה המוצעת וכלה בבחירת דרכי מתן אופטימאליים לתרופה ועקיבה אחר סילוקה מהגוף.

בבית הספר לרוקחות פועלים שלושה מרכזי מחקר שייעודם הוא לעודד, לתמוך ולקדם פעילות מחקרית בנושא מדעי התרופה:

מרכז ע"ש דוד בלום שהוקם בשנת 1991.

מרכז ע"ש אלכס גראס שהוקם בשנת 1993.

מרכז ע"ש אדולף וקלרה ברטלר למחקר רפואי ותרופתי שהוקם בשנת 1984.

תמונת שחור לבן אנשי בה"ס
כניסה היום לבה"ס