פעילות קהילתית
גינה קהילתית
קמפוס עין כרם דל בשטחים פנויים, אך עם זאת, הוקצה שטח מתאים עבור גינה קהילתית, המיועדת לתלמידי הקמפוס ולעובדיו. הגינה הוקמה ע"י התלמידים ומתוחזקת באופן שוטף. בגינה גדלים פירות, ירקות ועשבי תיבול.

בוסתן המאה
בשנת 2012 כלתה שריפה גדולה את היער שבין קמפוס עין כרם לבין המושב אבן ספיר. הפקולטה לרפואה והדסה לקחו על עצמם את משימת שיקום היער, בשיתוף קק"ל. קק"ל תרמה את השתילים.

קמפוס ללא עישון
קמפוס עין כרם הוכרז כקמפוס ללא עישון. באמנה שנחתמה לאחרונה הצהירו דיקני שתי הפקולטות בקמפוס  וראשי הדסה על חשיבות ההימנעות מעישון. בבית החולים הדסה ישנה מרפאה לגמילה מעישון, אשר סטודנטים ועובדי האוניברסיטה זכאים למחיר מיוחד עבור השירות.

שימוש בכימיקלים ופינויים
בקמפוס עין כרם מתקיימות פעילויות מחקר והוראה מתקדמות ביותר, והשימוש בכימיקלים, שחלקם רעילים, הכרחי. עם זאת, רכישת הכימיקלים צומצמה ע"י שימוש בתוכנת פיקוח הזמנות מרכזית.

פינוי הכימיקלים נעשה באמצעות  אנשי מקצוע של מחלקת הבטיחות. הכימיקלים מנוטרלים במעבדה ומפונים לרמת חובב.

קורסים בנושאי בראיות וסביבה
קמפוס עין כרם העוסק בבריאות וברפואה מקיים מספר קורסים בנושא בריאות וקיימות. יתר על כן, הקורסים הניתנים ע"י הקמפוסים האחרים באוניברסיטה פתוחים גם לתלמידינו. להלן רשימה חלקית של קורסים העוסקים בנושאי סביבה:
  • בריאות הציבור בראי הסביבה הגלובלית המשתנה (94847): הקורס דן במאפיינים חברתיים וסביבתיים של המשבר הסביבתי העולמי, ודן בנושאי קיימות.
  • מבוא לבריאות העובד והסביבה (98409): הקורס עוסק בהשפעת גורמים סביבתיים ביולוגיים, כימיים ופיזיים על בריאות האדם, ובדרכים למניעה ולהקטנת חשיפות מזיקות אלה בסביבה ובעבודה
  • פיתוח קהילתי לקידום בריאות (98483)
  • מבוא לבריאות הציבור (95150)
  • מבוא לבריאות הציבור (96651): הקורס דן בבעיות כלליות של בריאות הציבור והמערכת הציבורית האמונה על פתירת הבעיות הללו