מיחזור וחסכון במשאבים
מיחזור
  • מיחזור בקבוקי פלסטיק, נייר וסוללות – מתבצע ע"י צוות המיחזור של הדסה, המורכב מצוות עובדים בעלי מוגבלויות, ומועסק בעבודה קבועה של איסוף חומרים, מיון ומיחזור שלהם.
  • מיתקני איסוף נמצאים בכל רחבי הקמפוס בכל קומה.
  • יוזמות פרטיות של מעבדות וחוקרים עוסקות באיסוף מקומי של בקבוקים ומסירתם כתרומה למתנ"ס בשכונת עיר גנים. הכסף המתקבל מפדיון הבקבוקים מוקדש לשיעורים פרטיים לילדים ממשפחות מצוקה.
  • מיחזור של נורות פלורוסנטיות נעשה ע"י חברה מתמחה (טביב) והפקולטה משלמת כסף על השירות.
  • מיחזור מחסניות דיו – מבוצע ע"י צוות הספרייה, לשם מפונות המחסניות מהקמפוס.
  • מיחזור קרטונים – ישנן 4 נקודות איסוף לקרטונים, הקרטונים נאספים למיחזור פעם בשבוע ע"י קבלן "טל-אל"
  • מיחזור ריהוט – אנו מאפסנים ריהוט משומש ומשתמשים בו לריהוט מעבדות זמניות וחדשות.
  • מיחזור אלקטרוניקה – מוצרי אלקטרוניקה משומשים (מחשבים מסכים וכו') נאספים ע"י עובדי החצרות של אב"ת ונשלחים ע"י עיריית ירושלים למיחזור ב"אלווין". התרומה לסביבה משולבת בתרומה לקהילה.

חסכון במשאבים
צריכת מים
צריכת המים נשארה קבועה בשנים האחרונות, למרות שהקמפוס גדל. לפיכך, מדובר בחסכון ריאלי בשימוש במים.
  • החלפת מצנן שקורר ע"י מים במצנן המופעל ע"י אוויר
  • החלפת משאבות וואקום שפעלו מכח זרימת מים למשאבות שמן
  • הותקנו משתנות ללא מים
  • מתקני הדחת האסלות בכל הקמפוס הם דו כמותיים
  • בברזים רבים הותקנו "חסכמים"

צריכת חשמל
צריכת החשמל נמצאת בירידה ריאלית של 3.7% בחודש.
חסכון זה הושג ע"י:
  • בכל תאי השרותים הגדולים (40 תאים) הותקנו גלאי נפח המכבים תאורה אחרי 15 דקות .
  • הותקנו מתגים בקומות ובמסדרונות לכיבוי התאורה לפי הצורך.
  • תאורה בחניונים סגורים פועלת ב 50% תפוקה בלבד.
  • הוחלפו באופן יזום 100 גופי תאורה במעבדות הוראה ברוקחות (מפלורוסנט ישן ל T5).
  • הותקנו שעוני שבת, גלאי נפח ו"פוטוצלים" בכל רחבי הקמפוס.
יש לציין שלעיתים ההגנה על הסביבה מגבירה באופן פרדוקסלי את השימוש בחשמל, כמו למשל חסכון בנייר ניגוב ידיים המוחלף במייבשים חשמליים.

צריכת סולר
הסולר משמש לחימום הקמפוס וליצירת קיטור.
  • חימום מושכל וחסכוני, רק בימים קרים
  • טיפול שוטף בתנורים ושימוש בתוספים לייעול הבעירה
  • הותקנו 3 מחוללי קיטור עצמאים למניעת הפעלת תנור קיטור המוסק בסולר בזמנים שבהם ישנה צריכת קיטור נמוכה.
  • בשנתיים האחרונות הותקנו 2 מערכות של משאבות חום (במקום חימום בסולר)  וכיום אנו בעיצומן של התקנות של מערכות נוספות. מדובר בחסכון של 60% בצריכת אנרגיה.
  • בימים אלו אנו במעבר של חימום בניין בוטנר בגז במקום סולר

צריכת גז
צריכת הגז הכללית ירדה באופן ניכר
חסכון זה הושג:
  • בוטלה אספקה מרכזית של גז בישול (בוטאן)  למעבדות
  • כיום נעשה שימוש במיכלי בוטאן חד פעמים של 250 גרם. השימוש במיכלים הקטנים הביא לחסכון משמעותי בצריכת הגז

חסכון בנייר ושימוש בנייר ממוחזר
בקמפוס, מטבע פעילותו, נעשה שימוש רב בנייר. אך עם זאת, המודעות לחסכון בנייר ולשימוש בנייר ממוחזר גוברת. להלן מספר דוגמאות לכך:
  • הדפסה: עלות ההדפסה לסטודנטים המדפיסים על צד אחד של הדף גבוהה בהרבה מהדפסה משני צידי הדף
  • נייר ממוחזר: נעשה שימוש בנייר ממוחזר
  • חוברות מקוונות: בקורסים רבים, חוברות שבעבר היו מודפסות על נייר, מפורסמות באופן דיגיטלי באתר הקורס, והתלמידים עושים בהם שימוש מקוון.
  • מבחנים מקוונים: הרעיון של קיום מבחנים ממוחשבים הולך ומוטמע בפקולטה. השאלות מופיעות על צג המחשב, וכך גם תשובות התלמידים, ללא צורך בהדפסת המבחן על הניר.
פלייר  עוברים לשימוש בנייר ממוחזר
מיחזור של נורות פלורוסנטיות הנעשה ע"י חברת טביב