Skip Navigation Linksפקולטה לרפואה > עברית > דף הבית > חדשות > פרס "בוני ציון" ע"ש סילבן אדמס של ארגון "נפש בנפש" בתחום המדע והרפואה לשנת 2016 יוענק לפרופ' חיים סידר, מהפקולטה לרפואה של האוניברסיטה.
14/04/2016
פרס "בוני ציון" של ארגון "נפש בנפש" לשנת 2016 יוענק כמדי שנה לעולים נבחרים מארצות דוברות אנגלית אשר תרמו תרומה משמעותית למדינת ישראל. הפרסים יוענקו בטקס חגיגי שייערך ביום חמישי, 23.5.2016, בכנסת ישראל. הפרס יוענק זו השנה  השלישית, ל-6 זוכים בתחומי: מדע ורפואה; יזמות עסקית וטכנולוגיה; פעילות התנדבותית; חינוך; מנהיגות צעירה בצה"ל ובשירות לאומי; ותרבות, אמנות וספורט. בנוסף יוענק פרס על "מפעל חיים". הפרס השנה נקרא ע"ש סילבן אדמס, יזם נדל"ן קנדי שעלה לישראל לאחרונה באמצעות ארגון "נפש בנפש", אשר מקדיש את חייו ופועלו לפיתוח וקידום מדינת ישראל. אדמס המאמין בהצגת ההצלחה וההשפעה של העם הישראלי בפני העולם, רואה בפרס "בוני ציון" חלק אינטגראלי של משימה זו.
הפרס בתחום מדע ורפואה יוענק לפרופ' חיים סידר, פרופסור אמריטוס לביוכימיה בבית הספר לרפואה וחקר הסרטן, באוניברסיטה העברית; הפרס בתחום יזמות עסקית וטכנולוגיה יוענק לסקוט טובין, שותף בכיר בקרן הון הסיכון האמריקאית, Battery Ventures; הפרס בתחום פעילות התנדבותית יוענק לד"ר רחל לבמור, המייסדת והמנהלת של הפרויקט למניעת עגונות וסירוב גט, פרויקט משותף לארגון "ישראל צעיר" והסוכנות היהודית; הפרס בתחום מנהיגות צעירה בצה"ל ובשירות לאומי יוענק לסמ"ר סהר אלבז, חייל בודד מארה"ב ששירת כלוחם ביחידת "רימון" של חטיבת גבעתי, וקיבל את צל"ש הרמטכ"ל  על גבורתו במבצע "צוק איתן"; הפרס בתחום חינוך יוענק לברברה לוין, ממקימי בית הספר פרנקל בירושלים בשנת 1976, בית הספר הראשון מזרם תל"י; הפרס בתחום תרבות, אמנות וספורט יוענקלאסטל פרידמן, פורצת דרך בתחום לימודי שפות דרך הטלוויזיה החינוכית ומפיקה של המחלקה לאנגלית בחינוכית.
בנוסף לכך, יוענק פרס מפעל חיים למשה ארנס, שר הביטחון ושר החוץ  לשעבר, על תרומתו לבנייתה וביטחונה של מדינת ישראל. (לפרטים נוספים אודות הזוכים ראו בהמשך).
ועדת הפרס, שבחרה את הזוכים לשנת 2016 מורכבת מאישי ציבור המומחים כל אחד בתחומו. בין חברי ועדת השיפוט הם: קולט אביטל, השגרירה וחברת הכנסת לשעבר; יעל ארד, ספורטאית ומדליסטית אולימפית; רב אלוף (במיל.) גבי אשכנזי, יו"ר קרן רש"י; אפרים הלוי, ראש המוסד לשעבר וראש מרכז שאשא למחקרים אסטרטגיים; בנימין זומר, מנכ”ל נובל אנרג’י בישראל; סטיב לינדי, עורך ראשי ג’רוזלם פוסט; אלוף (במיל') יעקב עמידרור; הרב פול פרידמן, התנועה הקונסרבטיבית בישראל; ראסל רובינסון, מנכ"ל JNF-USA; פרופ' גבריאלה שלו, שגרירת ישראל באו”ם לשעבר ונשיאה במרכז האקדמי קריית אונו.
הרב יהושע פס, מייסד ומנכ"ל "נפש בנפש": "בהענקת פרס בוני ציון, זו השנה השלישית, אנו מוקירים את תרומתם האדירה של הזוכים, שבחרו בראש ובראשונה לעלות ארצה, להשתלב ולחזק את חוסנה של מדינת ישראל. כל אחד מהזוכים והזוכות בפרס השנה הינם סמל לנחישות, ציונות, הקרבה ועוצמה. הזוכים מהווים את חוד החנית של קהילת העולים בפרט והחברה הישראלית ככלל. אנו מאמינים כי ההישגים יוצאי הדופן של הזוכים, מהווים מודל לחיקוי ולהשראה לרבים אחרים שיבחרו לעלות ארצה ולחיות את חייהם במדינת ישראל".
הפרס בתחום מדע ורפואה יוענק לפרופ' חיים סידר, פרופסור אמריטוס לביוכימיה בבית הספר לרפואה וחקר הסרטן, באוניברסיטה העברית,  על מחקרו החלוצי בתחום הגנטיקה ועבודתו בגילוי מנגנון בקרת הגנים. פרופ' סידר גילה כי בנוסף ל"טקסט" הגנטי שאנו יורשים מהורינו, אשר מכיל את כל ההוראות לבניית כל רכיב בגוף האנושי, יש מערכת נוספת של ביאור המסמלת את ה"טקסט" הגנטי ומכילה שכבה נוספת של אינפורמציה גנטית. תהליך הביאור של שכבת המידע הנוספת נעשה באמצעות תהליך כימי של מתילציית ה-DNA  שחושפת האם גן מסוים הוא פעיל או רדום, היא אבן יסוד בהתפתחות האנושית. לתהליך המתילצייה תפקיד משמעותי במחלות רבות, לרבות מחלת הסרטן שבה גילויו של פרופ' סידר הובילו לפיתוח בתחום אבחון המחלה והטיפול הרפואי. למתילציית DNA תפקיד מפתח גם בהבנת ההשפעה הסביבתית על התנהגות בני האדם. פרופ' סידר עלה לישראל בשנת 1973 מארצות הברית.
על הארגון:
ארגון נפש בנפש הוקם בשנת 2002 על ידי הרב יהושע פס ואיש העסקים טוני גלברט. הארגון הפיח רוח חיים בעלייה מארצות הברית, קנדה ואנגליה וסייע בעלייתם ארצה של למעלה מ-45 אלף עולים מאז הקמתו. בפעולותיו מבקש הארגון לעודד עלייה ומעמיד מערך מקצועי ענף לרווחת העולים ועל מנת לסייע להם במעבר באמצעות מציאת תעסוקה, השתלבות בקהילה (ובמערכת הבריאות והחינוך), עלויות מעבר גבוהות והתמודדות עם הבירוקרטיה הממשלתית.
על פרס "בוני ציון":
פרס "בוני ציון" מוקיר את הישגיהם ותרומתם של עולים ממדינות דוברות אנגלית, אשר סייעו לישראל תוך מימוש מהותה של הציונות המודרנית על ידי תרומה משמעותית לפיתוחה החברתי, הכלכלי והתרבותי של המדינה. הפרס כולל את הקטגוריות הבאות: מדע ורפואה; חינוך; פעילות התנדבותית; יזמות עסקית וטכנולוגיה; תרבות, אמנות וספורט; ומנהיגות צעירה בצה"ל ובשירות לאומי.