Skip Navigation Linksפקולטה לרפואה > עברית > דף הבית > חדשות > יום עיון של החינוך הרפואי – תשע"ה
05/02/2015
יום עיון של החינוך הרפואי – תשע"ה
צפו בהרצאות מצולמות מיום העיון האחרון של המרכז לחינוך רפואי בנושא: "חדשנות בהוראה ובלמידה" - שילוב טכנולוגיות מתקדמות בהוראת סטודנטים.

פרופ' דוד ליכטשטיין, דיקן הפקולטה לרפואה, נשא דברים בפתיחת יום העיון:
לכבוד ולעונג לי לקדם את כולכם בברכת ברוכים הבאים ליום העיון השלישי של המרכז לחינוך רפואי בפקולטה. אני משוכנע שכמו ימי העיון הקודמים גם זה יהיה מהנה, מעניין ופורה.

הייתי רוצה הבוקר לשתף אתכם במחשבה אחת בקשר ליום העיון הזה ולחינוך הרפואי בכלל. יום העיון כמו גם המרכז עוסקים בחינוך רפואי. אנחנו לא מדברים על הוראת הרפואה או לימוד הרפואה אנחנו מדברים על חינוך רפואי. אין חינוך למחשבים יש הוראת לימודי מחשב, אין גם חינוך להנדסה או חינוך למדעי החיים. אף אחד מאתנו לא שמע על מרכז או יום עיון בחינוך למתמטיקה או חינוך לכימיה. יש משהו מיוחד בהוראת הרפואה, שבה אנחנו מתייחסים לחינוך ולא רק להעברת הידע. כשחושבים על ההבדל בין "חינוך" ל"הוראה" מתברר שיש הבדל עיקרי אחד. כשעוסקים בחינוך אנחנו מתיימרים להעביר לתלמיד לא רק נתונים, ידע, פרוצדורה כל שהיא, או אפילו דרך חשיבה. אנחנו מתיימרים לחנך או במילים אחרות להקנות לתלמיד ערכים. ואומנם, באותם הקשרים שאנחנו רוצים להקנות ערכים המילה חינוך היא המילה הנכונה. אנחנו מחנכים לאהבת הארץ, מחנכים לאמונה או לדרך ארץ ומחנכים למנהיגות או לנתינה. כשמדברים על מקצועות הבריאות אפשר למנות שורה של ערכים אותם היינו רוצים להקנות לתלמידנו. בין אלו אפשר לכלול מקצוענות, יסודיות, אמינות, שאיפה להשתפר, ואמפתיה לזולת. לעניות דעתי, היות ואנו מחנכים ולא רק מלמדים, ערכים אלו, ואחרים, אותם אנו רוצים להנחיל לתלמידנו, חייבים לעמוד לנגד עיננו ולהיות נדונים בכל הקשר של שיטות או תכני ההוראה במקצועות הבריאות. אני משוכנע שתהיה התייחסות לנושאים אלו ביום העיון הזה כמו גם בדיונים בעתיד.

אני רוצה שוב לאחל לכולכם יום עיון מעניין, מאתגר, מהנה ופורה.