Skip Navigation Linksפקולטה לרפואה > עברית > דף הבית > חדשות > ביקור הרמטכ"ל בפקולטה לרפואה ובמסלול לרפואה צבאית "צמרת"
30/05/2013
ביקור הרמטכ"ל בפקולטה לרפואה ובמסלול לרפואה צבאית "צמרת"
ב -29  במאי ביקר ראש המטה הכללי, רב אלוף בני גנץ במסלול לרפואה צבאית "צמרת" של הפקולטה לרפואה בקמפוס עין כרם בירושלים.
בנוסף לרמטכ"ל, ייצגו את צה"ל ראש האגף הטקטיקה והלוגיסטיקה (אט"ל) האלוף קובי ברק, קצין הרפואה הראשי (קרפ"ר) תת אלוף פרופ' יצחק קרייס, ראש מח' ארגון באגף התיכנון (אג"ת) אלוף משנה ד"ר אופיר כהן מרום, סגן קרפ"ר אלוף משנה ד"ר דודו דגן, ראש ענף (רע"ן) האקדמיה בחיל רפואה, סגן אלוף ד"ר מייקל הרטל, רע"ן רפואה במשרד הביטחון סגן אלוף ד"ר אריק אייזנקרופט, וראש מדור תוכניות לימוד בחיל רפואה רב סרן ד"ר גל יניב.
כבדו את הארוע נשיא האוניברסיטה העברית פרופ' מנחם בן-ששון, רקטור האוניברסיטה פרופ' אשר כהן, סגן הנשיא למחקר פרופ' שי ארקין, דיקן הפקולטה לרפואה פרופ' ערן לייטרסדורף, ראש המכון למחקר רפואי ישראל-קנדה פרופ' חיה גלסקי, ראש מסלול צמרת לרפואה צבאית פרופ' שמואל שפירא ומ"מ ראש המסלול לרפואה צבאית פרופ' דוד גרץ. לארוע הוזמנו גם מנכ"ל הסתדרות מדיצינית הדסה ד"ר אביגדור קפלן, מנהל בית החולים האוניברסיטאי הדסה עין כרם ד"ר יובל ווייס, ויו"ר הוועדה לתכנון ותקצוב של המועצה להשכלה גבוהה פרופ' מנואל טרכטנברג.
הביקור התחיל בחדר הישיבות החדש של בניין בוטנר בפקולטה לרפואה. הנשיא פרופ' בן-ששון, פרופ' לייטרסדורף, ד"ר ווייס, פרופ' גרץ, ופרופ' טרכטנברג ברכו ופרופ' שפירא סקר את תהליך הקמתו של מסלול צמרת לפני 4 שנים, מצבו הנוכחי, ההשגים והאתגרים.  ד"ר הרטל סיכם את עמדת חיל הרפואה בכל הקשור לתפקידו של מסלול צמרת בהכשרת רופאי העתיד ברמה המקצועית הגבוהה ביותר ותרומתו של המסלול לסגירת הפער שבין מספר הרופאים הנחוץ לצה"ל לבין המספר הקיים (ראה בהמשך התרשים מהרצאתו של ד"ר הרטל).

​​
הרמטכ"ל הודה לנציגי האוניברסיטה וחיל הרפואה על קבלת הפנים הנפלאה ועל תרומותיהם המשותפות הרבות והדגיש את הצורך והחשיבות לוודא שבמקרה הצורך ילדנו המשרתים בצבא יקבלו את הטיפול הרפואי הטוב ביותר.  הרמטכ"ל הדגיש שיכולתנו לעמוד במשימה הזאת תלוייה לא רק באיכות ההכשרה ורמת הציוד והטכנולוגיה אלא גם בתכונות האישיות והמוטיבציה של אנשי המקצוע עצמם.  הרמטכ"ל הודה למארחים והדגיש שרעיון הקמת מסלול צמרת ראוי לשבח ומצביע על חזון של המיסדים בכל הקשור להכשרת החניכים למצויינות ומנהיגות רפואית. הרמטכ"ל שבח את היוזמה וההשגים בהכשרת הדורות הבאים של רופאים וחוקרים ברפואה צבאית תוך  שמירה על עקרון המצויינות.

פרופ' טרכטנברג יו"ר ות"ת הדגיש שצה"ל הצטיין לאורך השנים לא רק בהישגיו הצבאיים אלא גם ביכולתו לשמור על בריאות לוחמיו. הוא ציין שהמחסור ברופאים צבאיים קיים כבר שנים רבות ופתרון לבעייה דרש מאמצים יוצאי דופן. הוא הוסיף שצמרת היא דוגמה מצויינת לשיתוף פעולה בין גופים ממלכתיים (להשגת מטרה משותפת), וההתקדמות עד עכשיו היא תחילת הדרך שתוביל להישגים משותפים רבים בעתיד.

לאחר שיחה עם תלמידי צמרת באולם בוטנר, קבעו הרמטכ"ל וראש אט"ל מזוזה במשקוף הכניסה למכון מחקר ברפואה צבאית של הפקולטה לרפואה וחיל רפואה שנמצא בשלבי הקמה מתקדמים.

דיאגרמה של הצורך המבצעי במסלול צמרת

​​​​​​