Skip Navigation Linksפקולטה לרפואה > עברית > דף הבית > חדשות > פרס ישראל ברפואה יוענק לפרופ' מרטה וינשטוק רוזין מבית הספר לרוקחות בפקולטה לרפואה
06/05/2014
הפקולטה לרפואה מברכת את פרופ' מרטה וינשטוק רוזין מבית הספר לרוקחות על זכייתה בפרס ישראל בתחום חקר הרפואה.

שר החינוך שי פירון הכריז על פרופ' מרטה וינשטוק-רוזין מהפקולטה לרפואה באוניברסיטה העברית כלת פרס ישראל בתחום חקר הרפואה לשנת תשע"ד. ועדת הפרס בראשות פרופ' מישל רבל ציינה כי רוזין חוקרת שנים טיפולים תרופתיים במחלות ניווניות של המערכת העצבית המרכזית וכי התרופה שפיתחה משפרת את איכות החיים של מאות אלפי אנשים שסובלים ממלחת האלצהיימר.
פרופ' מרטה ויינשטוק-רוזין  נולדה בווינה ב-1935, ובשנת 1939 סמוך לפרוץ מלחמת העולם השנייה משפחתה נאלצה לברוח והגיעה לאנגליה. היא למדה לתואר בוגר ומוסמך בפרמקולוגיה באוניברסיטת לונדון והמשיכה לדוקטורט בתחום בבית הספרא לרפואה ע"ש St. Mary's. וינשטוק-רוזין עלתה לארץ בשנת 1969 והצטרפה לפקולטה לרפואה אוניברסיטה העברית בסוף שנות השבעים. במרוצת השנים ניהלה מרטה את המחלקה לפרמקולוגיה באוניברסיטה וישבה במרבית הוועדות החשובות של האוניברסיטה.
פרופ' רוזין חקרה כיצד פועל חיסון לאלרגיה לאבקת פרחים ובהמשך דרכה עסקה בחקר השליטה העצבית של לחץ הדם והמנגנון של העלאתו על ידי עודף מלח. בשנות השמונים החלה לפתח תרופות למחלת האלצהיימר, ובכלל זה התרופה הנודעת אקסלון בה משתמשים כיום מאות אלפי אנשים ברחבי העולם. בשנים האחרונות חזרה לעסוק בתחום האימונולוגיה והיא עוסקת בפיתוח חומרים לטיפול במחלות דלקתיות כרוניות כמו דלקת במעי הגס ובפרקים, עם חוקרים נוספים.
פרופ' רוזין  תקבל את הפרס ביום העצמאות במעמד ראשי המדינה. בכך תצטרף לפרופ' יעקב קטן מהפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה באוניברסיטה העברית שהוכרז מוקדם יותר החודש בתור חתן פרס ישראל לחקר החקלאות והסביבה.