מאמר חדש של ד"ר יעל בר-זאב: "הקשר בין עישון בהריון לסיכון לסוכרת הריון"

dr. Yael Bar Zeev
במאמר חדש מאת דר' יעל בר-זאב, מבית הספר לבריאות הציבור, האוניברסיטה העברית-הדסה נמצא כי עישון בכל רמה בהריון היה קשור לסיכון גבוה יותר לסוכרת הריון, גם לאחר תקנון לגורמי סיכון ידועים כגון משקל האם לפני הכניסה להריון והעלייה במשקל במהלך ההריון.
נשים שעישנו את אותה כמות של סיגריות או יותר במהלך ההריון היו בעלי סיכון הגבוה בכ- 46% בהשוואה לנשים שמעולם לא עישנו או שהפסיקו לעשן לפחות שנתיים לפני הכניסה להריון (adjusted OR 1.46, 95%CI 1.25-1.71)
נשים שהפחיתו את מספר הסיגריות ליום במהלך ההריון גם היו בעלי סיכון הגבוה בכ- 22% בהשוואה לנשים שמעולם לא עישנו או שהפסיקו לעשן לפחות שנתיים לפני ההכניסה להריון (adjusted OR 1.22, 95% CI 1.08-1.38)
נשים שהפסיקו לעשן לפני הכניסה להריון או במהלך שלושת החודשים הראשונים לא היו בעלי סיכון מוגבר לסוכרת הריון.
קישור להמאמר המלא