קרן המלגות לזכרו של פרופ' ג'ו אברמסון

school of public health logo

לפני שלוש שנים הלך לעולמו פרופ' ג'ו אברמסון, ממייסדי ביה"ס לבריאות הציבור. מחקריו הרבים באפידמיולוגיה ובריאות הציבור הצטיינו במתודולוגיה אמינה אותה עזר לפתח. הוא כתב ספרים שאנו ובתי ספר אחרים בעולם משתמשים בהם עד היום כבסיס להוראת האפידמיולוגיה וכן פיתח חבילה רחבה של תוכנות לעיבוד סטטיסטי המופצת חינם באינטרנט לשימוש אפידמיולוגים ברחבי העולם. הוא פרש לגמלאות בשנת 1992, אך המשיך לעסוק במחקר כפרופ' אמריטוס, וללמד עד קרוב לגיל 90.

אנו, חברי סגל, סטודנטים ובוגרים של ביה"ס לבריאות הציבור על שם בראון מוקירים את פועלו של פרופ' אברמסון ושואפים להמשיך את המורשת של ענק האפידמיולוגיה ורפואה קהילתית הזה. ברוח זו, הקמנו קרן לזכרו של פרופ' ג'ו אברמסון בביה"ס והשנה לראשונה הענקנו שתי מלגות על שמו לדוקטורנטים מצטיינים שממשיכים את דרכו בהוראת סטודנטים בשימוש בכלים כמותיים ובמחקר כמותי (בתמונה מימין ויסאם אבו-אחמד ושמאם ולדמן עם נכדו של פרופ' אברמסון, יונתן שלישי מימין עם הדיקן וסגל ביה"ס). עם התקרב יום השנה ללכתו של פרופ' אברמסון, אנו פונים לבוגרי בית הספר לתרומה לקרן על שם "ג'ו". תרומות לקרן ישמשו למימון מלגות לסטודנטים ישראליים ובינלאומיים, מלגות נסיעה לסטודנטים וחוקרים צעירים להצגת מחקריהם בכנסים בינלאומיים, ולצורך ארגון מפגשי בוגרים מקצועיים ואקדמיים. קרן זו הינה הזדמנות לבוגרים ולחברים של ביה"ס להיות מעורבים, לתרום ללימודיהם של קולגות צעירים, ולקדם את ה- life-long learning  בבריאות הציבור.

תקס המלגה

אפשרויות העברת תרומה לקרן:

1.      תשלום בצ'ק לפקודת "האוניברסיטה העברית"

את הצ'ק יש להעביר

לגב' ניבה טרייסטמן

מזכיר ביה"ס לבריאות הציבור

הפקולטה לרפואה

קמפוס עין כרם

ת.ד. 12272

ירושלים 91120

2.      העברה בנקאית שקלית

ניתן להעביר תשלום לחשבון הבנק לפי הפרטים הבאים

שם החשבון: האוניברסיטה העברית בירושלים

בנק: לאומי 10

סניף: 800

מספר חשבון: 655900/77

IL16 0108 0000 00065590077 :IBAN

3.      תשלום בכרטיס אשראי

ניתן להעביר תרומות באמצעות כרטיס אשראי כאן

4.      תרומות מחו"ל

פרטים באתר התרומות https://campaign.huji.ac.il/support

את האסמכתא על ההעברה יש להעביר לניבה טרייסטמן במייל nevat@savion.huji.ac.il

עבור התרומה תונפק קבלה על פי סעיף 46.

בתודה מראש,

פרופ' אורה פלטיאל