פרס לינדנר לשנת 2024 מטעם האגודה הישראלית לאנדוקרינולוגיה הוענק לפרופ' יוסי תם מבית הספר לרוקחות, הפקולטה לרפואה, האוניברסיטה העברית

Prof. Tam receives the prize
הפרס היוקרתי ביותר של האגודה הישראלית לאנדוקרינולוגיה נקרא "פרס הנס יוחנן לינדנר" וניתן לחוקרים מתחת לגיל 50 עבור הישגים מדעיים בתחום האנדוקרינולוגיה במהלך חמש השנים האחרונות.
פרופסור הנס יוחנן לינדנר, הנולד בשנת 1922 בגרמניה ועלה לארץ עם הוריו בשנת 1936, היה חוקר ביולוג ואנדוקרינולוג. לאחר לימודי רפואה וטרינרית באוסטרליה, השלים את לימודיו לתואר PhD באוניברסיטת קיימבריג’ באנגליה. בשנת 1964, הגיע למכון ויצמן כחוקר אורח במחלקה לביודינמיקה. כעבור שנה, הוא מונה לראשות המחלקה. לינדנר הקים מחלקה מולטידיסיפלינארית במכון ויצמן, שעסקה בחקר הורמונים ושינתה את שמה ל"חקר הורמונים". הוא שימש גם כדיקן הפקולטה לביולוגיה והיה חבר בוועדה לקידום מדענים ובוועדה המייעצת של נשיא המכון. בנוסף, היה פעיל בהקמת הפקולטה לווטרינריה ונשיא האגודה הישראלית לאנדוקרינולוגיה. לינדנר קיבל פרס ישראל במדעי החיים בשנת 1979 ונבחר כחבר באקדמיה הישראלית למדעים. בשנת 1982, הוענקו לו פרס רוטשילד בביולוגיה ופרס Munthe-Axel בשטח הביולוגיה של הפוריות. פרופסור הנס יוחנן לינדנר נפטר בשנת 1982 עקב מחלה קשה.
טקס קבלת הפרס
צילם: האגודה הישראלית לאנדוקרינולוגיה