כניסה

לימודי מוסמך במדעים במסלול הרגיל MSc​​

  1. תנאי קבלה לתלמידים שסיימו לימודי תואר ראשון בישראל

    1. יתקבלו בעלי תואר "בוגר" ברוקחות B.Sc.Pharm) ) מהאוניברסיטה העברית או מאוניברסיטת בן-גוריון אשר סיימו בציון 80 לפחות.
    2. קבלתם של בעלי תואר "בוגר" (B.Sc.) בתחום מדעי הטבע ומדעי הרפואה ממוסד אקדמי להשכלה גבוהה מוכר בארץ או בחו"ל, שסיימו בציון 80 לפחות, תידון בוועדה ללימודים מתקדמים. במידת הצורך יחויבו בלימודי השלמה.
    3. התלמידים חייבים לעמוד בדרישות פטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית.
    4. בעלי תואר "בוגר", שאינם עומדים בתנאי הקבלה המפורטים לעיל, עקב ציון בוגר שאינו מספק, רשאים לפנות בבקשה להתקבל ועניינם ידון בוועדה ללימודים מתקדמים.
    5. תלמיד שיידרש לקורסי השלמה כחלק מלימודי המוסמך, יהיה חייב בציון 80 לפחות בקורסי ההשלמה, אלא אם יחליט יו"ר הועדה ללימודים מתקדמים על ציון אחר.
    6. כתנאי להרשמתו ללימודים מתקדמים על התלמיד לקבל את הסכמתו של אחד ממורי ביה"ס לרוקחות לשמש כמדריך לעבודת המחקר. המדריך אחראי לביצוע עבודת המחקר, יועץ להרכבת תכנית לימודים, הגשת עבודת המוסמך והתחייבות למימון שכר לימוד ומלגת מחיה כפי שיקבע באותה שנת לימודים. ניתן לצרף מנחה נוסף שאיננו חייב להיות ממורי ביה"ס לרוקחות. צרוף מנחה המשנה מותנה באישור יו"ר הוועדה ללימודים מתקדמים. לא יאושרו למעלה משני מנחים לתלמיד.
    7. ניתן להירשם ללימודי "מוסמך" בביה"ס לרוקחות במשך כל השנה עד תחילת שנת הלימודים. הלימודים יחלו בתחילת סמסטר ראשון או שני.
    8. מועמד ללימודי מוסמך יוכל לקבל זיכוי על קורסים שלמד במוסד אקדמי מוכר ושלא נכללו במכסת הקורסים לתואר האקדמי שקיבל. לדוגמה: מועמד שלמד לתואר מתקדם ולא השלים את לימודיו לתואר או מועמד שצבר במהלך למודי התואר הראשון קורסים שלא נדרשו לתואר בוגר. היקף הזיכויים לא יעלה על 14 נקודות זכות ובאשור יו"ר הוועדה ללמודים מתקדמים.
  2. תנאי קבלה לתלמידים אשר סיימו לימודי תואר ראשון בחו"ל

    1. בעלי תואר בוגר ברוקחות או B.Sc. במדעי הטבע והרפואה אשר סיימו את לימודיהם בחו"ל ימציאו אישור מהמשרד לקבלת תלמידי חו"ל המאשר כי האוניברסיטה בה למדו מוכרת, וממוצע ציוניהם שווה ערך לדרישות המפורטות בסעיף 2 לעיל.
    2. לאחר המצאת האישור, הוועדה ללימודים מתקדמים תדון בקבלתם על פי סעיפים 3-6 בתנאי הקבלה.
  3. סדרי ההרשמה

    1. תלמידים אשר סיימו לימודי תואר ראשון בישראל
      מועמדים שעומדים בתנאי הקבלה ירשמו במזכירות לימודים מתקדמים בבית הספר לרוקחות. לצורך ההרשמה על המועמדים להכין את המסמכים הבאים:
      1. טופס הרשמה מעודכן (ניתן להוריד מאתר ביה"ס) חתום ע"י המדריך.
      2. גיליונות ציונים מקוריים.
      3. אישור זכאות לתואר בוגר מקורי.
      4. הגשת מועמדות מתבצעת דרך האתר ללימודים מתקדמים. על התלמידים להירשם עצמאית לתואר מוסמך דרך אתר האוניברסיטה העברית.
    2. תלמידים אשר סיימו לימודי תואר ראשון בחו"ל
      תלמידים אשר סיימו את לימודיהם בחו"ל יפנו למשרד לתלמידים מחו"ל בהר-הצופים בטל': 02-5881607. האגף לתלמידים מחו"ל יעביר את מסקנותיו לוועדה ללימודים מתקדמים שתדון בבקשה.
      מועמדים שקבלתם שאושרה ימלאו טופס הרשמה מעודכן חתום ע"י המדריך ויעבירו אותו למזכירות לימודים מתקדמים.
  4. מסגרת הלימודים לתואר מוסמך

    מסגרת הלימודים לקראת התואר "מוסמך" כוללת לימודים מתוך מקצוע ההתמחות בחוג לרוקחות ולימודים משלימים במקצועות אחרים, בהתאם לנדרש ועל סמך רקע המועמד בהיקף הכולל של 28 נ"ז. הקורסים בהיקף של 25 נ"ז ייבחרו מקורסי המוסמך וקורסי הבחירה לבוגר של ביה"ס לרוקחות ו/או הפקולטה לרפואה ו/או הפקולטה למדעי הטבע. מתוך 25 הנ"ז, 9 נ"ז הינם קורסי חובה, כאשר 4 נ"ז (שני קורסים) יהוו את תכנית הליבה לכל תלמידי המוסמך ובנוסף 5 נ"ז מתוך קורסי הבחירה של כל מסלול התמחות אשר יעודכנו מדי שנה. כל התלמידים לתואר מוסמך חייבים בסמינר תלמידי מוסמך המזכה אותם ב- 3 נ"ז. בסמינר זה, תלמידי המוסמך יקיימו הרצאה בה יציגו את התקדמות עבודת המחקר במסגרת הסמינר לתלמידי המוסמך (לא יאוחר מ-4 סמסטרים אחרי שהתקבלו ללימודי המוסמך). תלמידי מוסמך יהיו רשאים להשתתף בקורסים מלימודי הבוגר (לאחר בקשה מנומקת מן המדריך ובכפוף לאשור מיו"ר הועדה ללימודים מתקדמים) ולזכות במלוא נ"ז עבור קורסים אלה. לימודים "מאוחסנים" למוסמך הם קורסים מתקדמים שנלמדו מעבר למכסת הלימודים הנדרשת לתואר בוגר. קורסים אלה יוכלו להיכלל במסגרת לימודי המוסמך באישור יו"ר הוועדה ללימודים מתקדמים, וציונם יהוו חלק מן הציון הכללי לתואר מוסמך. להעברת קורסים אלה ממעמד של "מאוחסנים למוסמך" לקורסים במסגרת לימודי המוסמך יש לפנות למזכירות לימודים מתקדמים. היקף הקורסים המאוחסנים לא יעלה על שליש מהיקף תכנית המוסמך, למעט תכניות מיוחדות כמו התכנית רוקחות-תכנית מצטיינים.
    רישום הקורסים ייעשה ע"י התלמידים במערכת ה"רישום-נט", היועץ ללימודי מוסמך יבדוק את התכנית ויאשרה. האישור הסופי במחשב יעשה ע"י התלמיד עצמו. אחרי אישור המערכת התלמיד ידפיס את המערכת ויחתים את המדריך שלו. המערכת המאושרת והחתומה ע"י המדריך תועבר למזכירות לימודים מתקדמים.
    תכנית עבודת המחקר של תואר המוסמך תוגש לאישור הוועדה בשנה הראשונה ללימודים ולא יאוחר מסוף הסמסטר השני. הנחיות לכתיבת התכנית נמצאות במזכירות לימודים מתקדמים. ציון המעבר בכל קורס הוא לפחות 60.
    לימודי המוסמך נמשכים 4 סמסטרים. עבודת הגמר תוגש לכל המאוחר עד סוף הסמסטר החמישי. מקרים חריגים ידונו בוועדה ללימודים מתקדמים.
  5. ה. בבית הספר קיימות חמש תכניות התמחות לתואר מוסמך במדעים: רוקחות, כימיה תרופתית, פרמקולוגיה, ננוטכנולוגיה ומדע פורנזי ואנליטי. לכל התמחות נקבעו מספר קורסי חובה שילמדו במסגרת מכסת הקורסים הנדרשת לתואר.
  6. עבודת גמר

    עבודת הגמר מהווה חלק מהותי מחובות התלמיד לקבלת התואר ותוגש לפחות חודש לפני קביעת מועד בחינת הגמר.
    חיבור עבודת הגמר מהווה בחינה לכושרו של התלמיד לבצע מחקר ולכתיבה מדעית. החיבור צריך להיכתב בשפה ברורה, להציג את הבעיה המדעית, את מהלך העבודה, התוצאות המתקבלות וההיסק המדעי. העבודה תכתב בעברית או באנגלית. הנחיות לכתיבת עבודת הגמר נמצאות במזכירות לימודים מתקדמים. עבודת הגמר לא תימשך מעבר לתקופת הלימודים, אלא אם כן תאושר ע"י הוועדה ללימודים מתקדמים של ביה"ס. במקרים חריגים הועדה ללימודים מתקדמים תאשר השלמות החובות לתואר בסוף הסמסטר החמישי מתחילת לימודיהם. הערכת העבודה תעשה ע"י המנחה/ים ושני שופטים נוספים. השופטים ייקבעו על ידי הוועדה ללימודים מתקדמים בהתייעצות עם המנחה.
    חוות הדעת על החיבור יוגשו למזכירות לימודים מתקדמים לא יאוחר משלושה שבועות לאחר שהשופטים קיבלו את החיבור. הציון הסופי של החיבור ייקבע כממוצע הציונים שיועברו על ידי שני השופטים וציון ממצע של המדריכים. במידה והחיבור לא יעמוד בדרישות, על התלמיד לתקנו לפני סגירת התואר.
  7. בחינת הגמר

    מטרתה של בחינת הגמר לבדוק את ידיעותיו הכלליות של התלמיד, את הבנתו המעמיקה בשטח התמחותו ואת כושרו העצמאי להתמודד עם נושא מדעי.
    לבחינת הגמר ניתן לגשת רק לאחר השלמת כל הקורסים, ולאחר הגשת עבודת הגמר. בחינת הגמר תארך כשעה בנוכחות עד שלושה בוחנים כאשר אחד מהם ישמש יו"ר הבחינה. המנחים אינם משתתפים בבחינה. בתחילת המבחן יציג התלמיד במצגת את פרוייקט המחקר שאותו ביצע כ- 15-20 דקות. בחלקה השני של הבחינה ייבחן התלמיד על בקיאותו והבנתו של המאמרים אשר קיבל (כשלושה שבועות לפני הבחינה מכל שופט). בסיום הבחינה יוחלט ע"י חברי הוועדה על הציון הסופי והם יחתמו במשותף על טופס סיכום בחינה. הצלחה בבחינת הגמר (ציון של 60 לפחות) היא תנאי לקבלת תואר. אין מועד ב' לבחינת הגמר.
  8. הציון הסופי לתואר מוסמך

    הציון הכללי לתואר מוסמך יורכב על פי השקלול הבא
    1. ממוצע ציוני הקורסים 40%
    2. ציון עבודת הגמר 30%
    3. ציון בחינת הגמר 30%
    הצטיינות בסיום תואר תינתן רק לתלמיד אשר סיים את לימודיו תוך 4 סמסטרים.
×