Skip Navigation Linksבית ספר לבריאות הציבור > עברית > חדשות ואירועים > ביה"ס לבריאות הציבור ע"ש בראון גאה לבשר שקיבל הסמכה מארגון APHEA
12/08/2015
ביה"ס לבריאות הציבור ע"ש בראון גאה לבשר שקיבל הסמכה מארגון APHEA
​​הנהלת בית הספר שמחה להודיע ​​כי הדירקטוריון של הסוכנות להסמכת חינוך לבריאות הציבור (APHEA) העניק בית הספר לבריאות הציבור ורפואה הקהילתית ע"ש בראון של האוניברסיטה העברית והדסה הסמכה מלאה. הסמכה זו היא לתקופה של שש שנים, החל מיולי 2015 ועד ל-31 ביולי 2021.

לצד הסמכה מוסדית זו, שתי התוכניות שלנו: MPH באנגלית לסטודנטים בינלאומיים (עם מעל 800 בוגרים מ -90 מדינות ברחבי העולם) ו-MPH בעברית לסטודנטים ישראליים (עם כ-1200 בוגרים מקומיים), קיבלו אשרור לתכנית הלימודים מאת APHEA.

הסמכה זו היא תהליך ביקורת-עמיתים קפדנית ומקיפה שנועדה לבדוק ולהעריך את האיכות של תכניות ובתי ספר לבריאות ציבור וכן, להבטיח כי ייקחו על עצמם לעבור תהליך של ייעול ושיפור מתמשכים. במסגרת תהליך זה, בית הספר שלנו ערך תהליך הערכה עצמית והגיש ל-APHEA דו"ח ארוך המפרט כיצד הוא עומד בכל אחד מהקריטריונים הפורמליים הכוללים את תכנית הלימודים, הישגי למידה של תלמידים, משאבים, אינטראקצית תלמיד-סגל ועוד. בנוסף, עמיתי-ביקורת מהסוכנות ביקרו בבית הספר באפריל 2015 כדי לאמת את הממצאים של תהליך ההערכה העצמית.

בבית הספר ע"ש בראון אנו שואפים לטפח ולשמור על סביבה מולטי-דיצפלינרית משולבת המאפשרת מצוינות בהוראה, מחקר ופעילות אקדמית יצירתית. אנו מציעים תכנית לימודים המקדמת גישות אינטר-דיציפלינריות לבריאות הציבור ומכשירים את הדור הבא של חוקרים, מתרגלים ומורים במטרה לזהות, לכמת ולהתמודד ביעילות עם אתגרים מורכבים בבריאות הציבור ברמת הקהילה – ברמה של יישוב קהילתי, מדינה, או הקהילה הגלובלית כולה.

הישג זה של הסמכה על ידי ארגון APHEA הוא עדות לעבודה המעולה המתבצעת על ידי המורים והחוקרים שלנו. כבית ספר בעל הסמכה מארגון APHEA, תלמידינו ותלמידינו הפוטנציאלים יכולים להיות סמוכים ובטוחים כי בית הספר ע"ש בראון עומד בסטנדרטים הגבוהים ביותר של חינוך והכשרה בתחום בריאות הציבור. בית ספר בעל הסמכה ממצב טוב יותר את בוגריו, ובזכות זאת הבוגרים שלנו יכולים להתחרות בהצלחה על הזדמנויות התעסוקה והמחקר הטובות ביותר.

ההסמכה על ידי ארגון APHEA מעודדת אותנו להמשיך בתהליך של ביקורת והערכה עצמית. אנו נשקול בכובד ראש את ההצעות והביקורות שהוגשו בתהליך ההסמכה על מנת לשפר את התוכניות האקדמיות שלנו ולעודד את המשך הצמיחה של בית הספר שלנו.