בית הספר לסיעוד של הדסה ע"ש הנרייטה סאלד, נוסד ב 1918 ע"י ארגון נשות הדסה בארצות הברית.
ב- 1975 הוא הפך לבית ספר אקדמי עם פועלה של גב. יהודית שטיינר-פרויד, מנהיגה בסיעוד ולימים יקירת העיר ירושלים. בית הספר היה הראשון לפתוח תוכנית גנרית (תוכנית ישירה לסיעוד) באוניברסיטה והראשון לשלב קורסים קליניים בתוך הלימודים לתואר שני, לסיעוד קליני מתקדם. משנת 2016 נכלל בתוכניות הלימודים בבית-ספר של הדסה, גם תואר שלישי בסיעוד.
בבית הספר לומדים סטודנטים ממגוון מקומות ישוב ותרבויות . לבית הספר תוכנית ייחודית לבני העדה האתיופית-תוכנית אחותנו. כמו כן, תוכנית אמירים לסטודנטים מצטיינים ותוכנית פסגה לעתודה צבאית.
התוכנית נמשכת ארבע שנים לכלל הלומדים. לסטודנטים בתוכנית אמירים למצטיינים ולסטודנטים בתוכנית פסגה (עתודה צבאית בסיעוד), משך הלימודים הוא שלוש שנים בלבד.