​אודות בית הספר לבריאות הציבור

בית הספר לבריאות הציבור ורפואה קהילתית ע"ש בראון פועל למעלה מ-50 שנה לקידום הידע בתחום בריאות הציבור בארץ ובעולם, ומעודד מחויבות אישית, מקצועית ופוליטית ל-'תיקון העולם', או במילותיהם של קריגר ובירן (Krieger & Birn, AJPH 1998) הפיכת העולם "למקום טוב יותר, נטול מצוקה, אי-שוויון וסבל הניתן למניעה, עולם שבו כולנו יכולים לחיות, לעבוד, לשחק, לכאוב ולמות תוך שמירה על כבוד האדם ואנושיותו".

בית הספר ע"ש בראון, השייך לשני מוסדות מובילים באקדמיה וברפואה - האוניברסיטה העברית והדסה, שואף לטפח ולשמור על סביבה מולטי-דיציפלינרית, המאפשרת מצוינות בהוראה, במחקר ובפעילות אקדמית יצירתית.

בבית הספר קיימת פעילות מחקרית ענפה במגוון תחומי בריאות הציבור הבוחנת את האדם ובריאותו בכל הרמות, החל מרמת החברה (דוגמת חקר פערים בבריאות, שירותי בריאות, ניהול, מדיניות בריאות וכלכלת בריאות) ועד לרמה המולקולארית (דוגמת מחקרים גנטיים).

בית הספר ע"ש בראון מציע מספר תכניות לימודים:

• מוסמך בבריאות הציבור (MPH) כולל תכנית משולבת עם לימודי רפואה MD-MPH

• מוסמך בניהול מערכות בריאות (MHA)

• מוסמך באפידמיולוגיה קלינית (MSc)

• מוסמך בבריאות ציבור וטרינרית (MVPH)

• בית הספר גם מציע תכנית לתואר שלישי (PhD) במגוון נושאי מחקר, כולל תכנית משולבת עם לימודי רפואה MD-PhD

את מגוון התוכניות סיימו עד כה כ- 1200 סטודנטים!

כמו כן, לבית הספר תכנית MPH בינלאומית חד-שנתית באנגלית המיועדת בעיקר לתלמידים ממדינות מתפתחות. עד כה סיימו את לימודיהם בתכנית כ-850 סטודנטים הבאים מ- 96 מדינות מרחבי העולם.

אנו מכינים את הסטודנטים שלנו לקבל על עצמם תפקידי מנהיגות באקדמיה, במשרדי הממשלה, במוסדות הבריאות ובתי החולים, בארגונים קהילתיים, ברשויות מקומיות ובתעשייה, בתחומים של מתן שירותים בבריאות הציבור, הגדרת מדיניות, מחקר והכשרה.

לשם כך, מטרות הלמידה של התכניות לתואר המוסמך שלנו הן:

• הקניית ידע ומיומנויות בבריאות הציבור ורפואה קהילתית בשיטות מרכזיות כגון אפידמיולוגיה, סטטיסטיקה, קידום בריאות ורפואה מונעת, ניהול וכלכלת בריאות ובתחומי תוכן עיקריים אחרים כדוגמת בריאות וסביבה, בריאות האם והילד, בקרת מחלות מידבקות, ועוד

• רכישת כלי ניהול וניתוח מידע בסיסיים ומתקדמים (אפידמיולוגיים, סטטיסטיים, התנהגותיים וכלכליים) הנחוצים לשם זיהוי ואמידה של אתגרים בבריאות הציבור ולשם גיבוש מענה הולם וכוללני לבעיות בבריאות הציבור.

• השגת מיומנויות ניהוליות והבנה מקיפה בניהול מוסדות ומערכות בתחום הבריאות

• פיתוח מיומנויות בתכנון, ניהול והערכת שירותי בריאות ברמת הקהילה וברמה הלאומית, בקרת איכות של שירותים רפואיים, וניתוח נתונים לקראת פיתוח והערכת תכניות קהילתיות.

ביולי 2016, הסוכנות להסמכת חינוך לבריאות הציבור באירופה (APHEA) העניקה לבית הספר הסמכה (אקרדיטציה) מלאה.

הישג זה של הסמכה מהווה עדות לעבודה המעולה המתבצעת על ידי מורי וחוקרי ביה"ס. כבית ספר בעל הסמכה מ-APHEA, תלמידינו ותלמידים פוטנציאלים יכולים להיות סמוכים ובטוחים כי בית הספר ע"ש בראון עומד בסטנדרטים הגבוהים ביותר של חינוך והכשרה בתחום בריאות הציבור.

בית ספר בעל הסמכה ממצב טוב יותר את בוגריו, ובזכות זאת הבוגרים שלנו יכולים להתחרות בהצלחה על הזדמנויות התעסוקה והמחקר הטובות ביותר.

לבית הספר פעילות בינלאומית נרחבת, והוא הוכר בשנים 2007-2014 כמרכז של ארגון הבריאות העולמי לבניית יכולות בבריאות הציבור (WHO Collaborating Center for Capacity Building in Public Health).

חזון ויעדי בית הספר

בית הספר ע"ש בראון חותר לשיפור הרווחה הפיזית, הנפשית והחברתית של הקהילה הגלובאלית, עם מחויבות למצוינות במחקר, בהכשרה ובפרקטיקה הקשורים לבריאות הציבור הרב-תחומית והבין-תחומית.

אנו פועלים להשיג זאת באמצעות -

• מתן סביבה תומכת רב-תחומית, המאפשרת התפתחותם המקצועית המתמדת של אנשי הסגל והסטודנטים לטובת מצוינות במחקר, הוראה ופעילות אקדמית יצירתית

• תכניות לימודים המכינות את הדור הבא של חוקרים, מורים וצוותי בריאות הציבור לעמוד בצורה יעילה באתגרי בריאות הציבור הנוכחיים והעתידיים

• קידום וטיפוח מחקר חדשני בשיתוף פעולה של סגל בית הספר עם מדענים, רופאים ומומחים מהאוניברסיטה העברית, המרכזים הרפואיים שלהדסה ומוסדות מחקר מובילים אחרים בארץ ובחו"ל.

• פעילות ציבורית לקידום מדיניות לטובת בריאות הציבור ברמה המקומית, הלאומית והבינלאומית