כניסה

כנס הדורות​

ביום חמישי, 22.10.2015, התקיים כנס הדורות של ביה"ס לבריאות הציבור ורפואה קהילתית ע"ש בראון בנוכחות כ-200 משתתפים, ברובם בוגרי ביה"ס.

היה זה כנס מרגש בו נפגשו בוגרים לדורותיהם והושמעו הרצאות מדעיות ומקצועיות מאלפות.

הצגתה המרגשת של פרופ' אורלי מנור (מנהל ביה"ס לשעבר) על תולדות בית הספר, אשר פתחה את הכנס, הכניסה את הקהל לאווירה של תודות לקודמינו יחד עם תקווה לעתיד מזהיר עם ממשיכנו. מגני הוקרה הוענקו למנהלי בית הספר לדורותיהם.

הרצאתו של פרופ' ליאון אפשטיין (אף הוא מנהל ביה"ס לשעבר), בנושא תרומת ה-MPH למהלך חייו המקצועיים, השלימה את הפרק הנוסטלגי והמרגש של הכנס.

במסגרת המושב על טעימות מעיסוקי הבוגרים, הרצה פרופ' שמואל רשפון על "שיקולים בקביעת מדיניות חיסוני השגרה של גיל הילדות בישראל". הרצאתו של פרופ' רשפון זיכתה אותנו בחסות מחברות התרופות פייזר, GSK, ו- MSD. תודתנו לספונסרים אלו, וגם לדיקנט הפקולטה לרופאה של האוניברסיטה העברית ולמרכז רפואי הדסה שגם הם נתנו חסות לאירוע.

באותו מושב שמענו גם על התוכנית הלאומית למדדי איכות בבית חולים מפי דר' ענת עקה-זוהר, על שיתוף פעולה אזורי במניעה שניונית של שברים אוסטאופורוטיים מפי דר' נעמי היימן, על השוואה ביישום של טכנולוגיות מידע ותקשורת בישראל ובפורטוגל מפי מר גבריאל קטן, ועל תחנות טיפת חלב ומעורבותן בקידום בריאות בקהילה מפי דר' חן שטיין–זמיר. כל ההרצאות היו מעניינות ומעשירות.

לאחר ארוחת צהרים, סביב שולחנות במרפסת הגדולה של האודיטוריום עם נוף מרהיב של הרי ירושלים, שמענו את הרצאתו המעוררת השראה של פרופ' Martin McKeeנשיא האיגוד האירופי לבריאות הציבור (EUPHA) על "Yes we can! Winning the struggle for health".

הרצאתו המרתקת של פרופ' איתמר גרוטו, בוגר ביה"ס ומנהל השירותים לבריאות הציבור במשרד הבריאות, על "קבלת החלטות בבריאות הציבור: אקדמיה, פוליטיקה ומה שביניהם", העשירה את כולנו וספקה לנו חומר רב למחשבה. הרצאתו היוותה בסיס לדיון ברב השיח אשר עסק בתפקידם של בתי הספר לבריאות הציבור ומידת מעורבותם במערכת בריאות הציבור ובתהליכי קבלת החלטות. את רב השיח הנחתה דר' מילכה דונחין (בוגרת ביה"ס) והשתתפו בו בוגרינו פרופ' איתמר גרוטו, פרופ' אורנה בראון אפל (ראש ביה"ס לבריאות הציבור בחיפה), פרופ' בועז פורטר, פרופ' אילנה בלמייקר ודר' דיאן לוין.

את הכנס כולו הנחה במקצועיות ובחן-רב בוגר ביה"ס פרופ' מייקל הרטל. דברי ברכה נאמרו ע"י דיקן הפקולטה לרפואה פרופ' דוד ליכטשטיין, פרופ' תמר פרץ-יבלונסקי מ"מ מנכ"ל הדסה, ופרופ' יהודה ניומרק המנהל הנוכחי של ביה"ס, גם הוא בוגר ביה"ס.

בהמשך לרב השיח ולאור תגובות שהגיעו אלינו ממספר בוגרים, אנו שוקלים בחיוב הקמתן של מסגרות מתאימות אשר תאפשרנה קשר הדוק יותר בין בית הספר לבוגריו ובין הבוגרים לבין עצמם. במסגרות אלה נוכל לחלוק מידע ודעות בנושאים משמעותיים. מקווים לראות שוב את בגרנו בביה"ס בעתיד הלא הרחוק!​