כניסה

​תוכני​​​ת הבוגר

מטרת תקנון בית הספר
מטרת תקנון זה היא להגדיר את חובותיו וזכויותיו של התלמיד, נוהלי הלימודים, הבחינות, התרגילים, העבודות, ההכשרות הקליניות ותנאי המעבר משנה לשנה. תקנון זה מהווה תוספת לנהלי ההוראה והלימודים האוניברסיטאיים, של האוניברסיטה העברית ולתקנון הפקולטה לרפואה, ומדגיש נושאים ייחודיים לבית הספר לריפוי בעיסוק. כל מקרה חריג שאינו נידון בתקנון, יידון ויהיה נתון להחלטת הנהלת בית הספר שתחליט באם להעבירו לדיון בועדת ההוראה של בית הספר.
  1. כללי
    1. משך הלימודים בבית הספר לריפוי בעיסוק הוא 3 שנים וחצי.
    2. תכנית הלימודים בריפוי בעיסוק היא מובנית וקבועה מראש. לכן, חזרה על קורס או הכשרה קלינית, עקב כישלון או אי נוכחות, עלולה להאריך את משך הלימודים.
    3. בית הספר לריפוי בעיסוק בירושלים מוכר על ידי הפדרציה העולמית לריפוי בעיסוק. הכרה זו כרוכה במילוי דרישות הפדרציה לגבי תכניות הלימודים, כולל ההכשרות הקליניות. כל סטודנט חייב למלא מכסה של מינימום 1000 שעות הכשרה קלינית.
  2. משקל הקורסים
    לכל קורס ניתן משקל המתבטא בנקודות זכות (נ"ז). משקל הקורס זהה לכל התלמידים בקורס, ללא קשר לשנת הלימודים או לחוג שהתלמיד שייך אליו (ראה סעיף 6.8 בתקנון נה"ל)
    הקורסים הבאים: אנגלית, סדנא מפרקטיקום לפרקטיקה והשתתפות בניסויים בריפוי בעיסוק, אינם מקנים נקודות זכות. שעתיים בהכשרה קלינית שוות-ערך לשעת הוראה אחת.
  3. הערכת הישגים
    סולם הציונים הוא כדלקמן:
    מעולה
    95 - 100
    כמעט טוב
    65 - 74
    טוב מאוד
    85 - 94
    מספיק
    64 - 60
    טוב
    75 - 84
    * נכשל
    59 - 0
    * לקורסי ריפוי בעיסוק ציון עובר בקורס =על פי המפורט בסילבוס הקורסים.
  4. בחינות
    בסיום סמסטר ו/או סיום קורס עשוי להיערך מבחן בכתב, בעל-פה, מבחן יישומי או שילוב ביניהם. החומר לבחינה יכול להיות מבוסס על ספרות מקצועית המופיעה ברשימה הביבליוגרפית בסילבוס, בנוסף לחומר שהועבר בהוראה שוטפת (הוראה, מעבדה, סמינר, תרגיל, יום לימוד וכד').
    1. נהלי בחינות
      1. נוהל בחינות והערכה, הודעות על סדרי הלימודים והבחינות המתפרסמות באתר הממוחשב של ביה"ס או בכתובות הדואר האלקטרוני האוניברסיטאי או על לוחות המודעות של כל מחזור לימודים, דינן כדין הודעה אישית.
      2. בחינות נערכות במתכונת הקיימת באוניברסיטה וכפופות לנוהלי הבחינות באוניברסיטה.
      3. תנאים להשתתפות בבחינה
        תלמידים רשאים להשתתף בבחינה, רק אם מילאו אחר כל התנאים המפורטים להלן:
        1. הקורס רשום בתכנית הלימודים שלהם. לא תיבדק בחינתו של תלמיד שלא רשום לקורס
        2. מולאו כל הדרישות האקדמיות של הקורס עד למועד הבחינה, כולל חובת הנוכחות
        3. הצגת כרטיס סטודנט עם תמונה או תעודה מזהה רשמית בעלת תמונה
      4. בחינות סיום בקורסי בוגר ומוסמך ייערכו בשני מועדים: מועד רגיל (מועד א') ומועד נוסף (מועד ב'),שנועד לתת מענה לאילוצים מסיבות אישיות או משיקולים אקדמיים (כגון, סמיכות בחינות). התלמיד רשאי לגשת לשני המועדים, ללא קשר לרמת הישגיו בבחינה הקודמת.
      5. ככלל, ייגש התלמיד לבחינות במועד הרגיל (מועד א') בכל הקורסים להם הוא רשום באותה שנה. תלמיד שלא ניגש למועד הרגיל לא יהיה זכאי למועד מיוחד על פי נסיבות המזכות במועד מיוחד מפאת אירוע של צום או אירוע חפיפת בחינות (לפי הגדרות נה"ל סעיף 7.4.1).
      6. ציון מעבר בקורס מותנה בציון עובר בבחינה הניתנת בסוף הקורס, גם כאשר הציון הסופי בקורס מורכב ממספר רכיבים.
      7. להחלטת המורה, התשובות לבחינה או יועלו לאתר הקורס עד 24 שעות מתום הבחינה. או שמורה/ מרכז הקורס יכול לקיים מועד "פתיחת מחברות" עד 24 שעות מתום הבחינה ובלבד שתואם מראש עם התלמידים טרם הבחינה.
      8. בבחינות בהן פורסמו לסטודנטים שאלות הבחינה, התלמידים רשאים להגיש במרוכז, באמצעות ועדי הכיתות שירכזו את הסתייגויות התלמידים, את הערותיהם הביקורתיות בנוגע לשאלות הבחינה (אי בהירות, דו-משמעויות וחריגה מהחומר הנדרש) ע"ג טופס ערוער כיתתי בלבד, תוך 48 שעות (שני ימי עבודה) מתום הבחינה (את הטופס יש להגיש במייל למזכירות הסטודנטים – הגב' רויטל וינברנד ולמרכז התחום ומרכז הקורס כפי שמופיע בסילבוס הקורס) . באחריות הסטודנטים לוודא כי המייל וההערות התקבלו. במקרים חריגים ניתן יהיה להגיש גם התייחסות של תלמיד בודד. לכל בחינה יוגש טופס הסתייגויות אחד, שיכלול את כל הסטודנטים שהיו חייבים בבחינה האמורה.
        הערות אלה יסייעו למורי הקורס בעת הניתוח המקצועי של הבחינה שיעשה יחד עם היחידה לשרותי הוראה של הפקולטה . עקב ההסתייגות הכיתתית, כל שינוי עליו יחליט המורה, יחול על כל הנבחנים.
      9. מורה/מרכז הקורס יתייחס לערעור יחד עם הצוות המקצועי של היחידה לשירותי הוראה כחלק מתהליך בדיקת הבחינה תוך הפעלת מערך השיקולים הרחב והמקצועי. עם פרסום הציונים, מורה/מרכז הקורס יעביר את התייחסותו לעירעור הכיתתי ע"ג טופס הערעור הכיתתי בכתב (באתר הקורס) וינמק כל החלטה, בפרט במקרים של דחיית הערעור.
        כל החלטה שתתקבל בשלב זה, תחול על כלל הנבחנים והינה סופית ולא ניתנת לשינוי.
        במקרה של ביטול שאלה, הנקודות של השאלה יחלוקו בין שאר השאלות שנותרו בבחינה.
      10. לאחר פרסום הציונים ניתן להגיש ערעור אישי בלבד ע"ג הטופס המתאים. תלמידים רשאים לערער עירעור אישי על ציוני בחינה. ערעור אישי יוגש בכתב בתוך 72 שעות (שלושה ימי עבודה) ממועד פרסום מחברות הבחינה, תוך פירוט הנימוקים להגשת הערעור.
        הערעור יתבצע בכתב בטופס הקיים במזכירות הסטודנטים (אצל הגב' ניצן שטיינברג) או באתר הפקולטה ויימסר למזכירות (לניצן ) עד השעה 15:00 של אותו יום.
        בבחינות רב בררתיות בהם התקיים תהליך של ערעור כיתתי, הערעור האישי נועד לברור אי התאמה של הציון ולמקרים אחרים חריגים בלבד. במקרים חריגים ניתן להגיש ערעור אישי על שאלה שנידונה בערעור הכיתתי.
        החלטת המורה/מרכז הקורס במסגרת ערעור אישי לא תחול על כלל הכיתה
      11. תלמידים רשאים לערער על ציוני בחינה בכתב. לא ניתן לערער על הציון בבחינה שנערכה בעל פה (נה"ל סעיף 7.10.1)
      12. תלמידים השוקלים הגשת ערעור חייבים לראות את מחברת/טופס הבחינה לאחר מתן ציונים (במהלך פתיחת מחברות או באמצעות עותק סרוק של בחינה) וכן לקבל מהמורה הסבר (הערות בגוף הבחינה דינן כדין הסבר).
        שאלון הבחינה ופתרון שאלות רב ברירה (בלבד) או ימסרו לסטודנטים בתום הבחינה או לחילופין יפורסמו ביום הבחינה באתר הקורס, או במהלך פתיחת מחברות יתאפשר לסטודנטים לראות את התשובות הנכונות.
      13. מעמדו של עותק סרוק של בחינה המוצג לתלמיד באמצעות אתר מידע אישי זהה לעניין זה למחברת הבחינה.
      14. בבירור הערעור, רשאי המורה לבדוק מחדש את כל הבחינה. הציון שייקבע לאחר הבדיקה החוזרת, בין אם הוא נמוך או גבוה מהקודם, יהיה ציון הבחינה.
      15. הציון המתוקן, או החלטתו המנומקת של המורה לדחות את הערעור, יימסרו בתוך 3 ימי עבודה החל מהיום שלאחר המועד האחרון להגשת הערעורים.
      16. תשובתו של המורה היא סופית ( למעט סעיף נה"ל 19.1.4).
      17. כישלון בבחינה נחשב ציון מתחת ל- 60, אלא אם צוין אחרת בדפי המידע לקורס (סילבוס).
      18. בחינות מועד ב' – ככלל, ייבחן התלמיד במועד הרגיל (מועד א') בכל הקורסים להם הוא רשום באותה שנה. תלמיד שבחר שלא להיבחן במועד הרגיל ותכנן או ניגש רק למועד הנוסף, יעשה זאת על אחריותו והוא לא יוכל להיבחן במועד מיוחד באותה שנה אם נכשל במועד הנוסף או אם נבצר ממנו להיבחן במועד הנוסף בעקבות נסיבות המתוארות בסעיפי נה"ל 7.4.1 ג' ו- ו' (צום וחפיפת בחינות). אם מדובר בקורס חובה, יהיה עליו לרשום אותו בשנית בשנה בה יוצע הקורס שוב.
        כל תלמיד רשאי לגשת למועד הנוסף (מועד ב') ובתנאי שנרשם לבחינה לפחות 3 ימי עבודה לפני הבחינה ועל פי נהלי הפקולטה. במקרים בהם פורסם ציון המועד הרגיל מאוחר יותר ולא פחות משני ימי עבודה לפני המועד הנוסף, יוכל התלמיד להירשם או לבטל הרשמתו בעזרת המזכירות. כאשר נבחן תלמיד בשנית בקורס, הציון האחרון הוא הקובע. בכפוף לנוהלי הפקולטה, תלמיד שנרשם למועד נוסף (מועד ב') ולא ביטל הרשמתו לבחינה עד 3 ימי עבודה לפני הבחינה, ייחשב הדבר כאילו השתתף בבחינה והגיש מחברת ריקה. (משמע ) יקבל ציון אפס במבחן וזה יהיה ציונו הסופי בקורס.
        חשוב לדעת:
        הפקולטה, החוג או מורה הקורס רשאים שלא לאפשר לתלמיד להיבחן במועד הנוסף אם לא נרשם לבחינה על פי נהלי אותה פקולטה. ההשתתפות במועד ב' מחייבת הרשמה מוקדמת גם באתר וגם במזכירות הסטודנטים – אצל הגב' רויטל וינברנרד (גם במקרה של כישלון במועד א') עד שלושה ימי עבודה לפני בחינת מועד ב'. רק תלמידים שנרשמו יורשו לגשת לבחינת מועד ב'.
        תלמיד שבחר שלא להיבחן במועד הרגיל ותכנן או ניגש רק למועד הנוסף, יעשה זאת על אחריותו והוא לא יוכל להיבחן במועד מיוחד באותה שנה אם נכשל במועד הנוסף או אם נבצר ממנו להיבחן במועד הנוסף בעקבות נסיבות המתוארות בסעיפי נה"ל 7.4.1 ג' ו- ו' (צום וחפיפת בחינות). אם מדובר בקורס חובה, יהיה עליו לרשום אותו בשנית בשנה בה יוצע הקורס שוב.
      19. פורמט בחינה מועד ב' – מפאת היות הקורסים בביה"ס קליניים במהותם, נקבע כי יתאפשר לביה"ס לשנות את פורמט הבחינה במועד ב' במצבים בהם מספר הסטו' החייבים במועד ב' יהיה קטן מ- 7 סטודנטים. (לאחר מבחן מועד א' ביה"ס ייחשב ויקבע את מספר הסטודנטים שלא ניגשו לבחינה ומספר הסטודנטים שנכשלו במועד א' של הבחינה. אם יתברר כי מספר הסטו' שמחויבים בבחינה מועד ב' הינו קטן מ 7 סטודנטים, קביעה זו תספק לצורך קביעת שינוי פורמט מועד ב' של הבחינה).
        סוג הפורמט יהיה לפי שיקול דעת המרצה (מבחן סגור/פתוח/בעל פה). מרצה שיחליט על שינוי פורמט מועד ב' של הבחינה יידע בכך את הסטודנטים באמצעות מזכירות הסטודנטים.
      20. מועד בחינה מיוחד המועדים המיוחדים מיועדים לתלמידים שנבצר מהם לגשת למועד הרגיל או למועד הנוסף של הבחינה (בשל הנסיבות המפורטות בנה"ל סעיף 7.4.2 )
      21. בקשה למועד מיוחד יש להגיש, בצירוף מסמכים מקוריים, לוועדת ההוראה של ביה"ס באמצעות פניה לגב' ניצן שטיינברג במזכירות הסטודנטים של ביה"ס, וזאת לא יאוחר משבוע אחרי פרסום ציוני הבחינה במועד הנוסף של אותו הקורס. החלטת ועדת ההוראה תימסר לתלמיד בהקדם האפשרי ובכל מקרה לא יאוחר משבוע לפני המועד המיוחד של הבחינה.
      22. תלמיד שאושרה לו בחינה במועד מיוחד, אבל לא הופיע לבחינה ולא הודיע על כך מראש (מועד אחרון להודעה - עד שבוע לפני מועד הבחינה), יוטל עליו קנס כספי בסך 200 ₪.
  5. תרגילים ועבודות בכתב
    1. דינה של עבודה מסכמת כדין בחינה מסכמת של קורס. כל עבודה מסכמת בקורס מחייבת ציון עובר (בהתאם לדרישות הקורס ועל פי הנחיות דפי ההסבר לקורס, או דף פרוט התרגיל/העבודה). סטודנט שנכשל בעבודה המסכמת יוכל לחזור על לימודיו בקורס רק פעם אחת נוספת בשנה לאחר מכן.
    2. אחור בהגשת תרגילים ועבודות.
      - ככלל, לא יתאפשר אחור בהגשת תרגילים. במקרים של סיבה מוצדקת, מחויב הסטודנט לפנות מראש למרכז התחום ומרכז הקורס בבקשה לדחיית תאריך ההגשה. אי הגשת תרגיל במועד (ללא אישור מראש של המרצה) משמעה ציון 0 בתרגיל.
    3. עבודה מסכמת של קורס תוגש בתוך חודש מיום סיום הקורס או בתאריך שנקבע על-ידי מרכז הקורס .סטודנט אשר מסיבה מוצדקת אינו יכול לעמוד בתאריך ההגשה, מחויב לפנות מראש ובכתב (עד שבוע לפני מועד ההגשה) למרכז התחום בבקשה לדחיית תאריך ההגשה. במידה ואישר מרכז הקורס את האיחור בהגשה, תוגש העבודה עד לתאריך החדש שייקבע,אך לא יאוחר משבוע לאחר מועד ההגשה הראשון.
      סטודנט שלא הגיש עבודה מסכמת בקורס במועד שנקבע – ולא קיבל אישור מראש לדחיית מועד ההגשה, ממרכז התחום, לא תתקבל עבודתו והוא יירשם לקורס בשנה שלאחר מכן ויעמוד מחדש בדרישות הקורס.
      ## מועד החזרת עבודות עבודות סוף סמסטר ועבודות מסכמות קורס ייבדקו ויוחזרו לסטודנטים בתוך חודש ממועד הגשתם או על פי המצויין בסילבוס הקורס.
    4. הגשת עבודות ותרגילים תתאפשר עד השעה 15.00 של יום מועד ההגשה שנקבע, עבודות יוגשו למזכירות ביה"ס - הגב' רויטל וינברנרד (ישירות או לתא הדואר של המזכירות שיאסף בשעה 15:00) אלא אם צוין אחרת בדרישות העבודה.
    5. תלמיד אינו רשאי להגיש תיקון לעבודה, בחינת בית, תרגילים או כל עבודה אחרת בכתב לאחר שהמורה דיווח על הציון בגין העבודה, התרגיל או הבחינה.
    6. ## ערעור על ציון בעבודה
      דין ערעור על ציון בעבודה, כדין ערעור על ציון בבחינה. ערעור יוגש בכתב בתוך 72 שעות (שלושה ימי עבודה) ממועד פרסום הציונים, תוך פירוט הנימוקים להגשת הערעור.
      הערעור יתבצע בכתב אך ורק בטופס הקיים במזכירות הסטודנטים (אצל הגב' ניצן שטיינברג) וימסר למזכירות עד השעה 15:00 של אותו יום.
  6. מעבר משנה לשנה
    1. ככלל: כדי שיאושר המעבר משנה אחת לשנייה על הסטודנט לסיים את כל חובותיו מהשנה הקודמת ולהגיע לממוצע של 70 לפחות.
    2. כישלון בקורס-קיץ באנגלית, בין שנת הלימודים הראשונה לשנייה, (אי קבלת פטור באנגלית) יחייב הפסקת הלימודים.
    3. מעבר משנה א' לשנה ב', מותנה בקבלת ציון עובר בקורסים: אנטומיה של האדם (99105), עקרונות הפיזיולוגיה חלק א' (99164) ועקרונות הפיזיולוגיה חלק ב' (99165).
      סטודנט שיכשל באחד או יותר מקורסים אלו לא יוכל לעלות לשנה ב', אך יוכל לחזור בשנה שלאחר מכן על לימודיו בקורסים אלו. סטודנט זכאי לחזור על הקורסים רק פעם אחת במשך לימודיו בבית הספר. אם לא ישיג את הציונים המינימאליים בפעם השנייה, יופסקו לימודיו. (סטודנט שייכשל רק בסמסטר אחד בקורס אנטומיה של האדם, יורשה לחזור רק על אותו סמסטר בשנה שלאחר מכן – באישור מרכז הקורס).
    4. כישלון בקורס בעקבות כשלון במטלות בקורס - סטודנט מחוייב לעקוב אחר דפי המידע של כל קורס ולעמוד בציון המעבר במטלות השונות. סטודנט שלא עמד בדרישות או שחסר לו ציון במטלות בקורס ייכשל בקורס אלא אם צוין אחרת בדפי המידע לקורס.
      ציון מעבר בקורס מותנה בציון מעבר בבחינה או בעבודה המסכמת הניתנת בסוף הקורס, גם כאשר הציון הסופי בקורס מורכב ממספר רכיבים.
      סטודנט שנכשל באחד הקורסים חייב לחזור על הקורס בשנה לאחר מכן.
      סטודנט אשר סיים את ההכשרה הקלינית אולם נכשל בקורס "הכשרה קלינית ראשונה/שניה/שלישית והדרכה אישית, ו/או בקורס יסודות ההתערבות א' או ב' או ג', לא יוכל לעבור לשנת הלימודים הבאה כסידרה ויהא עליו לחזור על לימודיו בשני הקורסים כמו גם על ההכשרה הקלינית על פי קביעת הוועדה להכשרות קליניות. במקרה זה הרכב תוכנית הלימודים שתאושר לסטודנט תיקבע ע"י וועדת ההוראה של ביה"ס או מי שהוסמך על ידה.
    5. כישלון של עד שני קורסים (כולל) בשנה, מאפשר מעבר על תנאי לשנת הלימודים הבאה, (מלבד במקרים בהם אחד הקורסים הינו קורס הכשרה קלינית ראשונה/שניה/שלישית והדרכה אישית או יסודות ההתערבות א' או ב' או ג') תוך התחייבות הסטודנט לחזרה על הלימודים בקורסים אלו. במקרה זה הרכב תוכנית הלימודים שתאושר לסטודנט בהמשך ייקבע על-ידי ועדת ההוראה או מי שהוסמך על ידה.
    6. במקרה של כישלון בשלושה קורסים ויותר בשנת לימודים אחת לא יוכל הסטודנט להמשיך את לימודיו. לימודי הסטודנט בבית הספר לריפוי בעיסוק יופסקו.
    7. רשאי בית הספר באישור חריג לאפשר לסטודנט לחזור על לימודיו שנה אחת נוספת. במקרה זה, יהיה סטודנט זכאי לחזור על שנת לימודים רק פעם אחת במשך לימודיו בבית הספר. אם לא ישיג את הציונים המינימאליים בפעם השנייה, יופסקו לימודיו.
  7. הכשרות קליניות
    ההכשרות הקליניות מתבצעות בשלושה תחומי טיפול ובמסגרות טיפוליות שונות בריפוי בעיסוק. הן מתקיימות ביחידות ריפוי בעיסוק, המאושרות על ידי בית-הספר כמתאימות למתן הדרכה קלינית. יחידות אלה נמצאות בכל רחבי הארץ ואין מחויבות מצד ביה"ס לשיבוץ סטודנט באזורים מסוימים. סטודנט שיסרב לצאת להכשרה קלינית שנקבעה לו מפאת שיקולים אישיים, יוכל להרשם לקורס בשנה"ל הבאה והרכב תוכנית לימודיו תשתנה בהתאם להחלטת הנהלת ביה"ס והוועדה להכשרות קליניות.
    כל הנהלים הרלוונטים והמחייבים להכשרות הקליניות מופיעים בתקנון הכשרות קליניות.
  8. קורסים קליניים
    כל הקורסים הם קורסי חובה
  9. מבחני הסמכה
    משרד הבריאות מקיים מבחנים חיצוניים לביה"ס. כל סטודנט נדרש לעבור בהצלחה את מבחני ההסמכה לשם קבלת רישיון מקצועי בכפוף לחוק מקצועות הבריאות.
  10. סיום חובות ולימודים
    1. סטודנט שלא יסיים את כל חובותיו הלימודיים עד ה -31 במרץ של שנת לימודיו הרביעית יהיה חייב בהרשמה מחודשת לאוניברסיטה ובתשלום שכר לימוד בהתאם.
    2. סטודנט שסיים את כל חובותיו בבית הספר ועמד בהצלחה בבחינות, בעבודות ובהכשרות הקליניות, יקבל תואר בוגר בריפוי בעיסוק (B.O.T).
  11. הערות כלליות
    1. ביטוחים
      1. כל סטודנט מבוטח בביטוח הכשרה מקצועית של המוסד לביטוח לאומי לסטודנטים המצויים בהכשרה מקצועית על ידי האוניברסיטה העברית.
      2. כל סטודנט מבוטח בביטוח פוליסת אחריות מקצועית של האוניברסיטה העברית.
    2. מערכת השעות
      כל סטודנט יקבל קישור למערכת שעות ממוחשבת למייל האוניברסיטאי שלו, בנוסף תתפרסם מערכת השעות בשנתון האוניברסיטה. שינויים בתכנית הלימודים והודעות נשלחים למייל האוניברסיטאי או מעודכנים באתרי הקורסים. הסטודנטים מחויבים לעקוב אחר שינויים מידי יום.



×