נזקים בדנ"א חוסמים את יכולת הגנום לתפקד, והם מהווים גורם מרכזי למוטציות. הצטברות של מוטציות בתאים נורמליים מובילה בסופו של דבר להיווצרות סרטן. הבנת נזקי דנ"א וכיצד לתקן אותם היא מהותית לכן, על מנת להבין את התהליכים המובילים לסרטן.
הנושא של תיקון דנ"א ריתק אותי במהלך לימודי התואר הראשון באוניברסיטת תל אביב. התמחיתי בתחום במהלך התואר השני ועבודת הדוקטורט במכון ויצמן למדע. במהלך תקופה זו מצאתי כי ההתקדמות בתחום נמנעה בשל היעדר כלים ניסיוניים ללימודי נזקי דנ"א ותיקון דנ"א על פני הגנום כולו ברזולוציה גבוהה.
הקדשתי את תקופת הפוסט-דוקטורט, בה הייתי באוניברסיטת צפון קרוליינה, לפיתוח של טכניקות ניסיוניות חדשות אשר חוקרות את תיקון הנזקים תוך רתימת טכנולוגיות חדישות של ריצוף דנ"א. עבודה זו הובילה למיפוי הראשון של נזקי דנ"א ותיקונם ברזולוציה גבוהה בגנום האנושי.
הצטרפתי למחלקה למיקרוביולוגיה וגנטיקה מולקולרית בדצמבר 2016. אני נלהבת להתחיל את קבוצת המחקר העצמאית שלי בסביבה התומכת והשיתופית של הפקולטה לרפואה. במסגרת המחקר שלי, אני מתכננת ליישם את הכלים המתקדמים והחדשניים שפיתחתי כדי ללמוד כיצד תיקון דנ"א מוסדר ומתואם עם תהליכים אחרים המתרחשים בגרעין.
מבחינת חקר הסרטן, תיקון הדנ"א הוא חרב פיפיות. בעוד שתיקון יעיל של נזקים מסרטנים מפחית את הסיכון לסרטן, אותם מסלולים לתיקון דנ"א משמשים את הגידול כדי לשרוד נזקי דנ"א שנגרמים על ידי טיפולים כימותרפיים.
המטרה שלי, על ידי שיפור ההבנה של תיקון הדנ"א, היא להבין טוב יותר את הידע שלנו על תהליך ההתמרה הסרטנית ובכך לזהות מסלולים חדשים לטיפול במניעה וטיפול בסרטן.