כניסה

קרן האיגלס לאוטיזם השייכת לקבוצת הפוטבול האמריקאית "פילדלפיה איגלס" העניקה מענק יוקרתי לפרופ' הייתם עמל, חוקר אוטיזם מאוניברסיטה העברית

Prof. Amal's Lab - photo by Igor Farberov
ד"ר הייתם עמל, אחד החוקרים המבטיחים ביותר בישראל, נמנה ברשימת הזוכים במענק לחקר האוטיזם של קרן פילדלפיה איגלס. עמל הוא החוקר הראשון מחוץ לארה"ב שזכה במענק היוקרתי, בזכותו יזהה ויפתח תרופה חדשה להפרעת הספקטרום האוטיסטי.
הבוקר (א') הכריזה קרן פילדלפיה איגלס לאוטיזם, מבית קבוצת הפוטבול האמריקאית המפורסמת, על תשעת הזוכים במענק המחקר היוקרתי שלה לפיתוח תרופות חדשות לטיפול בהפרעת הספקטרום האוטיסטי (ASD). אחד ממקבלי המענק הוא ד"ר הייתם עמל מבית הספר לרוקחות בפקולטה לרפואה והמרכז לאוטיזם של אוניברסיטה העברית. ד"ר עמל, שנמנה ברשימת האנשים המבטיחים ביותר בישראל מתחת לגיל 40 לפי מגזין TheMarker, הוא החוקר הראשון מחוץ לארה"ב והישראלי הראשון שזוכה במענק המחקר, שגובהו עומד על 400,000 דולר לשנתיים.
כיום, מיליוני אנשים בעולם מתמודדים עם הפרעות על הספקטרום האוטיסטי, כאשר בישראל יותר מ-30 אלף ילדים עד גיל 18 אובחנו עם אוטיזם. לפי נתוני המרכז האמריקאי לבקרת מחלות, 1 מכל 44 אנשים מתחת לגיל 21 נמצאים על הספקטרום האוטיסטי בארה"ב. מה שהופך אותה להפרעה ההתפתחותית השכיחה ביותר. עבור הבעלים והמנכ"ל של קבוצת הפוטבול האמריקאית "פילדלפיה איגלס", ג'פרי לוריא, זה אישי. עם אוטיזם במשפחתו, לוריא יודע שהוא אחד מתוך אלפי משפחות המתמודדות עם מצב זה. בשנים האחרונות, קרן פילדלפיה איגלס לאוטיזם מקדישה מאמצים רבים לגיוס כספים לתוכניות מחקר וטיפול חדשניות על מנת לסייע לאלה המושפעים מאוטיזם כיום ולדורות הבאים.
ד"ר עמל הוא אחד החוקרים המובילים בעולם לחקר אוטיזם, כאשר מעבדתו משלבת טכנולוגיות מתקדמות עם ביולוגיה חישובית, ביוכימיה, פרמקולוגיה והתנהגות. ד"ר עמל מסביר: "אנו משלבים כלים רב-תחומיים כאלה כדי לגלות ולפתח תרופות חדשות להפרעת הספקטרום האוטיסטי, וגם למחלת האלצהיימר". המענק היוקרתי החדש יממן את המחקר פורץ הדרך של ד"ר עמל על תפקידה של תחמוצת החנקן במוח בפעילות הספקטרום האוטיסטי, צעד חשוב לקראת זיהוי ופיתוח תרופה להפרעה. "אני מתרגש ומתכבד לקבל את הפרס המשמעותי הזה כחוקר הישראלי הראשון, וכחוקר הראשון מחוץ לארה"ב בכלל", משתף ד"ר עמל. לדברי החוקר, מענק זה ישפר את יוזמות המחקר במעבדתו לפיתוח טיפולים להפרעת הספקטרום האוטיסטי, אשר עתידים לסייע למיליוני ילדים ומשפחות ברחבי העולם.
לאחרונה, ד"ר עמל ייסד את חברת הביולוגיה החישובית לאבחון וטיפול בהפרעת הספקטרום האוטיסטי, Point6 Bio, בה הוא משמש גם כמדען הראשי. במהלך הקריירה שלו, זכה ד"ר עמל בפרסים ומענקים רבים, ביניהם פרס קריל של קרן וולף, פרס קיי לחדשנות, וכן מימון ממשרד ההגנה האמריקאי והקרן הישראלית למדע.
צילום: איגור פרברוב
×