ברכות לד"ר יניב אלקובי מהפקולטה לרפואה על קבלתו כאחד מ-24 החוקרים החדשים של תכנית EMBO לחוקרים צעירים!

Dr. Yaniv Elkouby in his Lab
החקר שהתקבל לתכנית: Cell and developmental biology of oogenesis and ovarian morphogenesis
ד"ר יניב אלקובי הוא חוקר חבר סגל בפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית. ד"ר אלקובי ביסס את שחלות דגי הזברה כמודל מחקר מצויין להבנה של מנגנוני אואוגנזה (יצירת ביציות) והתפתחות שחלות. ד"ר אלקובי פיתח גישות בינתחומיות לפענוח התפתחות השחלה ועבודתו החלוצית מקנה מבט חסר תקדים על תהליכי האואוגנזה באמצעות מיקרוסקופיה חיה וכמותית. המחקר במעבדתו הוביל למספר פריצות דרך החושפות ומפענחות את התהליכים המוקדמים והקריטיים ביותר במהלך יצירת הביצית בשחלה המתפתחת, ואשר מקדמות באופן ישיר את הבנתנו את מנגנוני פוריות האדם. ד"ר אלקובי זכה במספר רב של פרסים על הצטיינות מדעית, ובכללם פרס ZCAI לתגלית במחקר רפואי, פרסי הנשיא ורקטור האוניברסיטה העברית, מענקי מחקר יוקרתיים מהאיחוד האירופאי (ERC) ומהארגון האירופאי לביולוגיה מולקולרית (EMBO). ד"ר אלקובי נבחר לכהן בהנהגת האגודה הישראלית לביולוגיה התפתחותית.
תמונת פתיחה: כדיה לוי