כניסה

ד"ר אלכס רובינסקי: יחסי הגומלין בין נגיף למאחסן: מנגנוני התפרצות של מחלות ויראליות​

דר אלכס רובינסקי
ארבו-וירוסים הם קבוצה מיוחדת של וירוסים אשר מועברים על ידי חרקים כדוגמת יתושים, קרציות וכדומה. הם לא מפסיקים להפתיע אותנו ביכולות ההתפשטות שלהם ובשינויים האבולוציוניים המהירים שהם רוכשים. ארבו-וירוסים קלסיים מדביקים "מאחסנים" שונים כגון בעלי חיים כגון ציפורים, יונקים ובני אדם ובנוסף מגוון של חרקים שונים וביניהם יתושים. בכך, וירוסים אלה, יודעים להתאים את עצמם היטב לביולוגיה התאית של צורות חיים שהינם מאוד שונות זה מזה.
ארבו-וירוסים כגון דנגי, זיקה, צ'יקונגוניה וקדחת הנילוס המערבי, הגורמים להתפרצויות ספורדיות ומגיפות שונות, הינם גורם מרכזי לתחלואת בני אדם ובעלי חיים ברחבי העולם ומהווים עול בריאותי וכלכלי בו זמנית.
הרפרטואר של מאחסנים פוטנציאליים לוירוס קשור באופן הדוק לנישה האקולוגית של הוירוס ולאופי המחלות שהוא מחולל. מעניין לציין, כי ישנם גם וירוסים שמוגבלים לחרקים בלבד כדוגמת יתושים וזבובי חול, ואינם מסוגלים כלל להדביק בעלי חיים אחרים.
במעבדה שלנו אנחנו חוקרים את ההבדלים בין ארבו-וירוסים פתוגניים (כלומר מחוללי מחלות) ובין וירוסים המוגבלים ליתושים בלבד. אנחנו מנסים להבין את יחסי הגומלין שבין הנגיף למאחסנים, לפענח מנגנונים המגדירים את רפרטואר האורגניזמים הפוטנציאלי ולהבין את תגובות מערכת החיסון של המאחסן, ואת המענה של הוירוס לכך. אנו נוקטים בגישות מחקר שונות הכוללות וירולוגיה קלאסית, ביולוגיה תאית, מחקר גנטי וביולוגיה מבנית.
לדף הבית של ד"ר רובינסקי לחץ כאן
×