כניסה
דר צבי יעריתחומי המחקר שלי מתמקדים בפיתוח ננו-טכנולוגיות ופלטפורמות קליניות לקידום ההבנה של מחלות כמו סרטן, דלקת, ומחלות מטבוליות, תוך פיתוח כלים חדשניים לשיפור הטיפול הרפואי. במהלך עבודת הדוקטורט שלי במעבדתו של פרופ' אבי שרודר בטכניון – מכון טכנולוגי לישראל, פיתחתי טכנולוגיה חדשנית ברפואה מותאמת אישית, המבוססת על שימוש בננו-חלקיקים עם ברקודים לסריקה בתוך הגוף להתאמת תרופות אנטי-סרטניות (Yaari et al., Nature Communications, 2016).
בפוסט-דוקטורט שלי במעבדתו של פרופ' דניאל הלר במרכז הסרטן ממוריאל סלואן קטרינג, פיתחתי טכנולוגיות אבחון חדשניות לזיהוי מוקדם של סרטן השחלות. העבודה כללה פיתוח פלטפורמות לניטור ביומרקרים בנוזלי גוף באמצעות בינה מלאכותית (Yaari et al., Science Advances, 2021), התקנים מושתלים לניטור ביולוגי בזמן אמת, וחיישנים אופטים בעלי רגישות גבוהה לזיהוי פעילות אנזימטית (Yaari et al., Nano Letters, 2020). טכנולוגיות אלה עשויות לחולל שינוי משמעותי בקליניקה, על ידי שיפור האבחון והתאמת הטיפולים למטופלים.
ביולי 2022 הצטרפתי כמרצה בכיר לבית הספר לרוקחות בפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית. הקמתי את המעבדה לננוחומרי חישה ולטכנולוגיות שחרור מבוקר של תרופות, אשר נוקטת גישה רב-תחומית לפיתוח חיישנים אופטיים לניטור בזמן אמת של ביומרקרים, ופלטפורמות לשחרור מבוקר של תרופות, במטרה לענות על אתגרים ביולוגיים וקליניים באבחון ובטיפול במחלות.
We developed a nanosensor platform that uses DNA-wrapped carbon nanotubes to detect protein biomarkers. The sensors are exposed to a sample, and their optical signals are analyzed using near-infrared (NIR) spectroscopy. Machine learning processes the data to identify specific proteins, offering a powerful tool for detecting and monitoring biological changes. (Yaari et al., Science Advances, 2021)
פיתחנו פלטפורמת ננו-חיישנים המשתמשת בננו-צינוריות לזיהוי ביומרקרים חלבוניים. החיישנים נחשפים לדגימה, והאותות האופטיים שלהם מנותחים באמצעות ספקטרוסקופיה בתחום האינפרא אדום. אלגוריתמים של למידת מכונה מעבדים את הנתונים כדי לזהות חלבונים ספציפיים, ומציעים כלי עוצמתי לזיהוי ומעקב אחר שינויים ביולוגיים. (Yaari et al., Science Advances, 2021)
ZviYaari_Research_01.jpg
פיתחנו שיטה לחיזוי היעילות של תרופות לסרטן באמצעות ננו-חלקיקים עם ברקודים. ננו-החלקיקים, שהוטענו בתרופות שונות, הוזרקו לעכברים עם גידולי סרטן השד, והצטברותם בתאי הגידול נבדקה לאחר 48 שעות. באמצעות ניתוח הברקודים בתאים חיים ומתים בגידול, ניתן היה לקבוע את יעילות כל תרופה ולהתאים פרוטוקול טיפול אישי על סמך תוצאות אלה. (Yaari et al., Nature Communications, 2016).

ד"ר צבי יערי: חומרי ננו לחישה וטכנולוגיות שחרור מבוקר

×