ד"ר עינת גרנות הרשקוביץ - הדוקטורט שלי עסק באפידמיולוגיה גנטית של גורמי סיכון קרדיו-מטבוליים באוכלוסיות מבודדות תוך שימוש במחקרי משפחות. נהניתי מאוד מהנחייתם הנפלאה של פרופ' יחיאל פרידלנדר וד"ר חגית הוכנר, וכמו כן מהאווירה המיוחדת והאינטימית של בית-הספר לבריאות-הציבור, שחשף אותי למגוון רחב של נושאי מחקר ולאנשי מקצוע מהמעלה הראשונה. כיום, אני פוסט-דוקטורנטית בבית-הספר לרפואה של אוניברסיטת הארוורד, עוסקת במחקר אפידמיולוגי ביואינפורמטי בתחום הגנטיקה של מחלת האלצהיימר, בקרב אוכלוסיית ההיספאנים בארה"ב.
ד"ר טובי טננבאום - במסגרת לימודי הדוקטורט בביה"ס לבריאות הציבור במגמת מינהל מערכות בריאות בהנחיית פרופ' אבי ישראלי, חקרתי את רשימות התרופות והשמירה על רצף הטיפול התרופתי בבתי חולים. התחלתי בלימודי הדוקטורט כשמאחוריי שנות ניסיון רבות כרוקחת בבי"ח הדסה וכבוגרת תואר שני (MPH) בביה"ס לבריאות הציבור. בחרתי בלימודי דוקטורט במסלול זה, שבו אוכל לחקור נושא חשוב שתרומתו משמעותית לבריאות הציבור ומחקרים מועטים נעשו בתחום זה בעולם בכלל ובארץ בפרט. לאורך שנות לימודי הדוקטורט חקרתי את נושאי המחקר שלי לאורך ולרוחב - שלחתי שאלונים לבתי חולים, ראיינתי גורמים בכירים בבתי חולים שונים בארץ, למדתי על עמדותיהם והשקפותיהם בנושא ועיבדתי את ממצאי המחקר תוך שימוש בשיטות איכותניות וכמותניות. לימודי הדוקטורט היוו עבורי חוויה חיובית, מאתגרת ומעצימה.
ד"ר גבריאלה לורנס - עם סיום התכנית הבינלאומית לתואר שני בבריאות הציבור בבית הספר לבריאות הציבור של האוניברסיטה העברית והדסה, המשכתי ללימודי דוקטורט תחת הנחייתם של פרופ׳ יחיאל פרידלנדר ודר׳ חגית הוכנר. עבודת הדוקטורט שלי עסקה בקשר שבין חשיפות שונות במהלך ההחיים, כדוגמת מעמד סוציואקונומי ורמת השכלה, לבין התגובה החיסונית, שנמדדה על ידי נוגדנים לציטומגלווירוס (CMV) בקרב מבוגרים צעירים. במהלך שנותיי בבית הספר לבריאות הציבור, ובייחוד במהלך הדוקטורט, נחשפתי למרכיבים השונים של מחקר אפידמיולוגי, משלב תכנון המחקר ואיסוף הנתונים, דרך ניתוחם ועד לסיכום התוצאות ופרסומן. למדתי המון ויצאתי מבית הספר עם תחושת סיפוק ומסוגלות גבוהה. עבדתי כאפידמיולוגית בכירה במכון כללית למחקר במשך שלוש שנים, וכיום אני סגנית ראש התכנית הלאומית למדדי איכות לרפואת הקהילה בישראל. מבחינתי, בית הספר לבריאות הציבור של האוניברסיטה העברית והדסה הוא סוג של בית שני.
ד"ר אלה עין-מור - הנושא של עבודת הדוקטורט שלי הוא חשיפתן של נשים הרות לחומרי הדברה מסוג זרחניים אורגניים ולחומרים מתעשיית הפלסטיק וההשפעה של חשיפה זו על הילודים. ביחד עם פרופ' רונית קלדרון ופרופ' רונית חיימוב-קוכמן ז"ל ובמימון הקרן לבריאות וסביבה, בנינו בנק ביולוגי הכולל בין היתר שתן ומי שפיר של כ 600 אימהות וכ- 300 ילודים. עבודת הדוקטורט שלי התמקדה בילודים והיום בשנת 2020, ילדי המחקר הבוגרים הינם בני 6 והמעקב אחריהם נמשך. ביליתי חמש שנים בבית הספר לבריאות הציבור, הייתה לי חוויה נפלאה של למידה מולטידסציפלינארית מטובי החוקרים בארץ בתחום תוכן מרתק של אפידמיולוגיה סביבתית. עם סיום הדוקטורט, הצטרפתי לתכנית ממשק וכיום אני עובדת במועצה להשכלה גבוה כממונה למחקר ולאסטרטגיה
מאחלים לכן הצלחה גדולה והמשך עשייה פורייה! תמיד תהיו חלק ממשפחתנו.