כניסה

דבר המנהל

פרופ' יהודה ניומרקבישראל, כמו במדינות אחרות, ישנה מודעות מוגבלת לחשיבות ולהשפעה שיש למקצוע בריאות הציבור ברמה הבינלאומית, הלאומית, הקהילתית והאישית. מגפת הקורונה העולמית העלתה את העיסוק בבריאות הציבור לקדמת השיח הציבורי, והפכה מילים כמו "אפידמיולוגיה", "נגיפים" ו"מניעה" לשגורות בכל בית. יתרה על כן ואולי חשוב מכך, בעקבות המגיפה העולמית, אנשים רבים מבינים את חשיבות תחום בריאות הציבור.
מגפת הקורונה העולמית של 2020 תדעך בסופו של דבר, אך נושאים רבים בבריאות העולמית והמקומית, ישנים וחדשים כאחד, ימשיכו לאתגר אותנו, והדרישה למומחים ברמה גבוהה בתחום בריאות הציבור רק הולכת וגוברת.
מומחים בבריאות הציבור פועלים ללא הרף כדי למנוע ולשלוט במחלות ומגיפות; לקדם אורח חיים בריא;  להבין מנגנונים של מחלות שונות; לשפר נגישות לטיפול; להפחית סכנות סביבתיות;  לצמצם פערים בריאותיים וחברתיים; להפוך שכונות לבטוחות וטובות יותר למחיה; להאריך את תוחלת החיים ולקדם מחקר מדעי.  על הכלים והשיטות שעומדים לרשותם של מומחים אלה ניתן למנות יצירת מדיניות מבוססת עובדות, הטמעת תוכניות, בחינת שירותים וטיפולים, ניהול מערכות בריאות, ומעורבות בפעילות מחקר והוראה.
 בית הספר ע"ש בראון הוקם על ידי האוניברסיטה העברית והדסה לפני כששים שנה, כבית הספר הראשון לבריאות הציבור בישראל, על מנת להגשים מטרות אלה. שליחותנו כעת, כפי שהיתה אז, היא לפעול ללא הרף על מנת לשפר את הרווחה הפיזית, הרגשית והחברתית של האוכלוסיה בישראל ובעולם, תוך מחוייבות למצויינות בלמידה בין תחומית ובהכשרה.
בבית הספר אנו מחויבים לקידום הידע בבריאות הציבור הן בישראל והן ברחבי העולם. אנו שואפים לעורר בתלמידינו ובבוגרינו השראה ומחוייבות ברמה האישית, המקצועית והפוליטית  ל"תיקון עולם", או במילותיהם של קריגר ובירן (AJPH, 1998) להפוך את העולם "למקום טוב יותר, חופשי מאומללות, חוסר שוויון וסבל נמנע, עולם בו כולנו יכולים לחיות, לעבוד, לשחק, לחלות, ולמות בכבוד מלא, ובאנושיות מוערכת." אנחנו מגשימים מטרה זו באמצעות טיפוח סביבה משולבת המשמשת כר פורה למצויינות במחקר, הוראה ופעילות אקדמית יצירתית באווירה של שיתוף פעולה, ולמידה עם הפנים לסטודנט.
החוקרים שלנו מעורבים במחקר חדשני, בין תחומי ויישומי בטווח רחב של תחומים הנעים בין הרמה המולקולרית/גנטית ועד המאקרו-חברתית: ממחלות כרוניות (לעתים נמנעות) כגון השמנת יתר, סכרת, סרטן ומחלות לב, ועד מחלות מדבקות, וכן תחומי בריאות הנפש והתמכרויות, בריאות וסביבה, קידום בריאות, מדיניות וכלכלת בריאות.
לצד האג'נדה המחקרית הרחבה, בית הספר ע"ש בראון מחויב ללמד ולהכשיר את סגל בריאות הציבור בישראל ומחוצה לה. אנו מציעים תוכנית לימודים שמכשירה את הדור הבא של חוקרים, מורים ואנשי מקצוע להתמודד בצורה אפקטיבית עם צרכי בריאות הציבור של יחידים וקהילות. התוכניות שלנו לתואר מוסמך בבריאות הציבור וכן התוכנית שלנו לדוקטורט מספקות לתלמידינו את הידע והכלים לבחון את המשתנים החברתיים, הסביבתיים והתורשתיים הקשורים למצב הבריאותי של קבוצות באוכלוסיה; לתכנן, לארגן ולהעריך שירותי בריאות; להיות מעורבים במחקר הקשור בבריאות; לאבחן בריאות קהילתית ולעצב תוכניות בריאות קהילתית רלוונטיות; לבסס החלטות של מדיניות, להבין משתנים כלכליים ואירגוניים המשפיעים על מבנים ותפקוד של מערכות בריאות, ועוד.
עד היום כ-1500 ישראלים סיימו את לימודיהם בתוכניות שלנו בשפה העברית לתואר מוסמך בבריאות הציבור (MPH), תואר מוסמך בניהול מערכות בריאות (MHA), תואר מוסמך באפידימיולוגיה קלינית (MSc) ותואר מוסמך בבריאות ציבור וטרינרית (MVPH). בתור בית הספר לבריאות הציבור הראשון שהוקם בישראל, יש לבית הספר ע"ש בראון השפעה משמעותית על ההכשרה והיישום בישראל, ועל בוגרינו נמנים רבים מן הסגל הבכיר בבריאות הציבור בארץ.
בנוסף, יותר מ-900 תלמידים מיותר מ-100 מדינות ברחבי העולם סיימו את התכנית הבינלאומית לבריאות הציבור של בית הספר. זוהי תכנית ייחודית של 12 חודשים בלבד הנלמדת בשפה האנגלית. בוגרינו מתכנית זו חזרו למדינות האם שלהם, בהן הם ממלאים תפקידי מפתח בארגונים ממשלתיים וחוץ-ממשלתיים וכן במוסדות קליניים ואקדמיים.
לבית הספר ולתוכניות המוסמך בבריאות הציבור הנלמדות בו יש אקרדיטציה מלאה מהסוכנות האירופית להשכלה ואקרדיטציה בבריאות הציבור (APHEA).
אם אתם מחפשים מקום בו תוכלו ללמוד את תחום בריאות הציבור, אפידימיולוגיה או ניהול מערכות בריאות, או אם אתם מחפשים שותפים פוטנציאלים למחקר, דלתותיו של בית הספר לבריאות הציבור ורפואה קהילתית ע"ש בראון של האוניברסיטה העברית והדסה, פתוחות בפניכם.
יהודה ניומרק
מנהל ביה"ס
This Is Public Health 
×