סדנאות ברפואה קהילתית בנפאל

היוזמה והמימון לפעילות זו היא של שגרירות ישראל בנפאל. לאחרונה החליטה שגרירות ישראל בקטמנדו להקדיש את המימון המיועד בד"כ לקבלת פנים למכובדים, כדי לייסד תוכנית הכשרה בבריאות הציבור המשותפת לבית החולים האוניברסיטאי Dhulikhel ולבית הספר לבריאות הציבור שלנו.
בחודשים האחרונים בית הספר ערך מספר סדנאות  וזאת בשיתוף עם בוגרי התוכנית הבינ"ל המתגוררים בנפאל. כך למשל, פרופ' אליוט בארי העביר סדנא במחלות כרוניות  ודר' יהודה ניומרק העביר ל-30 אנשי בריאות הציבור, רופאי בתי חולים ואנשי המגזר השלישי, סדנא ברפואה ראשונית מבוססת קהילה.
כמו כן, סדנא מעניינת במיוחד נערכה ע"י דר' רונית קלדרון ודר' ליזה רובין ועסקה בבריאות האם והילד-תחום אשר זוהה ע"י השותפים הנפאלים כחיוני מאוד עבורם.
העבודה האינטנסיבית בסדנאות לא מנעה הקדשת זמן גם לשירה וריקודים מקומיים. הסדנאות נחלו הצלחה רבה וכחלק משיתוף הפעולה דיקן הפקולטה, פרופ' ערן לייטרסדורף,  בקר בדצמבר בנפאל והיה הנואם המרכזי בטקס הסיום של לימודי רפואה ומקצועות הבריאות ב- Kathmandu University School of Medical Sciences.

Nepal1.jfif

Nepal2.jpg