כניסה

נהלי בחינות גמר ארציות

1. כוונת הבחינה

א. לבדוק את רמת הידע ויישום הידע של הנבחנים.
ב. לאתר את הנבחנים שרמת הידע ויישום הידע שלהם אינה מגיעה למינימום הנדרש.
ג. ליצור רמת הערכה אחידה, בסטנדרד הגבוה ביותר האפשרי.

2. מטרת המסמך ואופן פרסומו

לפרט את נהלי הבחינות.
המסמך יועבר ע"י מרכזת הבחינות הארציות למזכירויות חמשת בתי- הספר. כל בי"סאחראי להבאת המסמך לידיעת הסטודנטים שלו (פרסום בשנתון, בנהלי הפקולטה וכד').המסמך יעודכן מעת לעת, על-פי הצורך. כל עדכון יובא לידיעת בתי- הספר ויועבר על -ידם לידיעת הסטודנטים.

3. תוכן הבחינה

א. הבחינה מבוססת על הסילבוס בכל מקצוע. הסילבוס יחולק לסטודנטים בתחילת כלסבב קליני רלוונטי.
ב. ספרי הלימוד המומלצים יובאו לידיעת הסטודנטים בתחילת כל שנה אקדמית, עםפרסום מועדי הבחינות.
ג. המהדורה המחייבת של ספר הלימוד המומלץ ושל מקורות נוספים היא המהדורההאחרונה, ובתנאי שהספר הופץ לפחות 9 חודשים לפני מועד הבחינה.
ד. במקצוע בו חסרים בספר הלימוד פרקים רלוונטיים לבחינה, יפורטו הפרקיםהמתאימים בספר לימוד אחר, זמין.

4. הבחינה

א. הבחינה תתקיים במועד מתואם על- ידי מזכירויות ההוראה.
ב. הבחינה תתחיל ותסתיים בכל אולמות הבחינה, בכל האתרים, באותו זמן.
ג. אין תוספת זמן לבחינה, למעט תוספת זמן אחידה לסטודנטים העומדיםבקריטריונים, תוספת של 15 דקות לכל שעת בחינה (לפי תקנון כל אחתמהאוניברסיטאות).
ד. משך בחינה לא יעלה על 4 שעות רצופות, בחינה יכולה לכלול עד 160 שאלות (בחישוב של דקה וחצי לשאלה). זמן זה כולל את מילוי טופס התשובות. בחינה הכוללת יותר מ- 160 שאלות תתבצע בשני חלקים עם הפסקה ביניהם. בתחילת כל חלק של הבחינה יחולקו טופסי הבחינה וטופסי התשובות הרלוונטיים. במקרה של בחינה הכוללת יותר מ 160- שאלות, תמסר על כך הודעה מראש לסטודנטים.
ה. אין להכניס לאולם הבחינה ציוד אלקטרוני כלשהו, כולל טלפונים ניידים, אלא אם כן פורסמה הוראה מוקדמת אחרת, המאפשרת הבאת מחשבון לביצוע פעולות חישוב פשוטות בלבד.
ו. לא תהיה נוכחות מורים בבחינות. ז. בזמן הבחינה נבחנים יכולים למלא טופסי הסתיגויות משאלות ספציפיות. טופס הסתייגות יימסר לנבחן ע"י המשגיח/ה, עפ"י בקשתו, ויוחזר עם שאלון הבחינה. חל איסור להוציא טופס הסתייגות מחדר הבחינה. חריגה מנוהל זה תיגרום לפסילת הבחינה של הנבחן שחרג מהנוהל. טפסים אלו יבדקו בזמן הבדיקה הראשונה של הבחינה. לא יתקיים דיון נוסף על בחינה לאחר פרסום ציונים, אלא בעקבות ערעור ( (ראה סעיף 5. ב. 4
ח. בגמר הבחינה ייאספו חוברות השאלות, חוברות ההדמייה, ההסתייגויות ודפי התשובות מכל הנבחנים. באחריות כל פקולטה לוודא שכל החומר הוחזר וכי חוברות הבחינה שהוחזרו שלמות ומלאות. כל פעולה של הוצאת חומר כלשהו מהבחינה, יגרום לפסילת הבחינה של הנבחן.
ט. באחריות כל פקולטה להעביר את טופסי התשובות ואת חוברות ההדמייה לפקולטה האחראית. כמו-כן, באחריותה לאחסן במקום מאובטח את חוברות הבחינה, לתקופה המקובלת באוניברסיטה, ולהשמיד (לגרוס) את החוברות לאחר תקופה זו.
י. פרסום הציונים יהיה עד 3 שבועות מיום הבחינה.***
יא. ציון המעבר בבחינות הוא 60%

5. מנגנון ערעור

א. לאחר פרסום הציונים ותוך 14 יום מפרסומם, רשאי הנבחן לבקש הרצה חוזרת שלטופס התשובות שלו, אם לדעתו הייתה בעיה טכנית בבדיקת דף/דפי התשובות.
ב. לאחר פרסום הציונים, יפורסם בכל פקולטה מועד ומקום בו יתאפשר ערעור עלהבחינה. הערעור יתקיים תוך 14 יום מפרסום הציונים.***
ב. 1 רשאים לערער רק סטודנטים אשר ניכשלו בבחינה, בעלי ציונים מ 51- ועד*** 59
ב. 2 הערעור יימשך זמן השווה למחצית משך הבחינה. לא תהיה הארכת זמן, פרטלתוספת זמן אחידה לסטודנטים העומדים בקריטריונים, תוספת של 15 דקות לכל שעה (לפי תקנון האוניברסיטאות).
ב. 3 בכל ערעור, המערער חייב להציג אסמכתא מספר הלימוד כי תשובתו היא הנכונה ביותר.
ב. 4 הערעורים ייבדקו על- ידי ועדת הבחינה, והיא בלבד שתחליט בהם, בהיותם החלטות מקצועיות. לאחר דיון והחלטות, תפרסם ועדת הבחינה את הציונים המתוקנים, ככל שיהיו, והיא אינה מחוייבת לפרסם בפומבי את נימוקי ההחלטות בערעור.
ב. 5 כל תיקון שייעשה בבחינה בעקבות ערעור שהתקבל, יוחל על כלל הנבחנים ובלבד שנבחן אשר קיבל הודעה בכתב כי עבר את הבחינה, לא ייכשל.
ב. 6 תוצאות הבחינה לאחר בדיקת הערעורים יפורסמו תוך 14 ימי עבודה מתום תקופת הגשת הערעורים. ***
ב. 7 ההחלטות לגבי הערעורים הן סופיות ואין ערעור נוסף.
ב. 8 נבחן רשאי לבקש הרצה חוזרת של טופס התשובות שלו לאחר תהליך הערעור, אם לדעתו הייתה בעיה טכנית בבדיקת דף/דפי התשובות. את הבקשה יש להגיש בכתב למזכירות ההוראה, בתוך 14 ימים מיום פרסום הציונים לאחר הערעור.
ב. 9 הערות טכניות:
  1. הערעור יערך כאשר המערער יקבל את טופס הבחינה, צילום של דף התשובות שלו, חוברת הדמייה (אם היתה בבחינה) ודף עם התשובותהנכונות.
  2. המערער רשאי להביא איתו מכשירי כתיבה ואת ספר/י הלימוד.
  3. אין להביא מיכשור אלקטרוני מסוג כל שהוא ( מחשב נייד, מחשב כף- יד, מצלמה, קורא אופטי, מכשיר הקלטה, מכשיר הקלדה טלפון נייד וכו') וגםלא מחברות או דפים.
  4. אין להעתיק שאלות בחינה או את חלקן, או לבצע כל רישום אחר הקשור לבחינה, מלבד רישום ערעור על גבי הטופס המיועד לכך.
  5. כל ערעור לשאלה ייכתב על דף נפרד. אין לערער על שתי שאלות באותו דף.
  6. סימון התשובה בדף התשובות הוא התקף ולא הסימון בטופס הבחינה.
  7. בגמר הערעור המערער יחזיר את כל החומר שנמסר לו במעמד הערעור.

6. מועד ב'

א. כל הנהלים המתייחסים למועד א' תקפים גם למועד ב'.
ב. בכל שנה יהיו שני מועדי בחינה בלבד, מועד א' ומועד ב'.
ג. כל נבחן אשר נכשל במועד א', ייבחן במועד ב'.
ד. נבחן אשר נכשל במועד א' ולא ניגש למועד ב' או לא נבחן במועד א' ונכשל במועד ב', ייבחן במועד אחד נוסף בשנה הבאה, אך לא יעבור סבב נוסף. לא יהיו מועדים מיוחדים. לא ניתן לדחות את הבחינה החוזרת (אחרי כשלון אחד), מעבר לשנה העוקבת. במקרים חריגים בהם אושרה דחיה לשנה נוספת, יידרש סבב נוסף.**

7. כשלון בשני מועדים

א. סטודנט אשר נכשל בבחינה במועד א' ובמועד ב', חייב לחזור על סבב מלא במקצוע בו נכשל.
ב. החזרה על הסבב תהיה במסגרת סבב פעיל ולא כסבב פרטני מיוחד, בשנה העוקבת.
ג. במקצועות בהם יש יותר מסבב רלוונטי אחד יש לחזור על סבב אחד, הרלוונטי ביותר, ובתנאי שיימשך 4 שבועות רצופים לפחות. בכל בי"ס יוחלט מראש, ע"י יו"ר החוג/החטיבה, מהו הסבב הרלבנטי ביותר.
ד. סטודנט אשר נכשל במועד א' ובמועד ב' וחזר על סבב, חייב לגשת לבחינה באותה שנת לימודים בה חזר על הסבב. במידה וייכשל בשני מועדים נוספים (סה"כ ארבעה מועדים), לא יוכל להבחן יותר.
ה. ערעור על הפסקת לימודים לאחר שני כישלונות, יוגש לאוניברסיטה בה לומד הסטודנט והחלטתה תהיה סופית.*

8. העדרות מבחינה

תלמיד זכאי לגשת לשני המועדים של בחינה שנקבעו, באותה שנת לימודים. תלמיד שלא ניגש לאחד המועדים, מסיבה מוצדקת, יוכל להגיש בקשה להבחן במועד נוסף, בשנה העוקבת.****

9. תוספת זמן לסטודנטיות לאחר ליד

סטודנטיות שילדו, עד 14 שבועות לאחר הלידה, זכאיות לתוספת זמן של 25% מזמן הבחינה.
במקרים מיוחדים ניתן להאריך את זמן הזכאות לאחר הלידה. כל פקולטה על בסיס אישי של היולדת. *****

10. אישור

התקנון אושר על ידי פורום הדקאנים וועדת ההיגוי לבחינות הארציות.
* הסעיף אושר בישיבת פורום הדקאנים ב – 2.9.2012
** הסעיף תוקן ואושר ע"י פורום הדקאנים באוקטובר 2015
*** התיקונים אושרו בישיבת פורום הדקאנים ב- 31.12.15
**** הסעיף אושר בישיבת פורום הדקאנים ב- 22.12.16
***** הסעיף אושר ע"י הפורום בספטמבר 2022

×