​טקס חלוקת מלגות תשע"א

את טקס חלוקת מלגות תשע"א של בית הספר לבריאות הציבור ורפואה קהילתית של האוניברסיטה העברית והדסה ע"ש יוסף ובלה בראון, פתחה יושבת ראש ועדת פרסים ומלגות, פרופ' אורה פלטיאל, בדברי ברכה. לאחר מכן נשאה דברים מנהלת ביה"ס פרופ' אורלי מנור. פרופ' מנור דיברה על מקורם הלשוני של המילים "מלגה", "טקס" ועוד.
גברת רבקה ברדח, נציגת ארגון הג'וינט נתנה הרצאה קצרה אודות פעילות הג'וינט בארץ ובחו"ל, ותרומתם בפרויקטים שונים.
את דברי התודה בשם הסטודנטים נשאה יסכה לובנברג, תלמידת מוסמך, שנה ב' בבריאות הציבור.
מקבלי המלגות הם:

מלגת טבע: יסכה לובנברג, סיגל סבירי, גל סילבר, מאיר פרנקל ומיכל כהן

מלגה ע"ש אלישקובסקי וסמונוב: משכית בר-מאיר, רונית הרשקוביץ ורבקה ריץ.

קרן פרידה פלטיאל: אפרת דנינו.

קרן ליאון פרלמן: שרית שמעוני-קנט.

קרן אלעזר קסל: עליסה הוכברג ורשא חוסיין.

קרן שמעון וויקטוריה בטש: מור אורבך.

קרן דובובסקי: יונינה פליישמן

קרן דובובסקי + מלגת MHA: קריסטין איוב

העמותה לחינוך לבריאות (התורם לו סנד ז"ל) : ד"ר אביעד זיק

מלגת הג'וינט: מהא חוסייני נובאני

לאחר חלוקת המלגות, העבירה ד"ר חן זמיר הרצאה מרתקת בנושא "חיסונים  - הפרדוקס", אודות הפרדוקס הנובע מכך שכאשר אחוז המתחסנים עולה, שיעור ההחולים במחלה יורדים עד מאוד. כתוצאה מכך אנשים שוכחים את חומרת המחלה ומתחילים לחשוש שמה החיסון עצמו מסוכן יותר מהמחלה, מה שמוביל לירידה באחוז המתחסנים ולעליה בשיעור המחלה.
בסיום הטקס נפגשו מקבלי המלגות ומשפחותיהם עם התורמים.​

scholarship2011_1.jpg